Willem II wint van NAC Breda na zenuwslopende wedstrijd

Willem II heeft vrijdagavond de Brabantse streekderby tegen grootste rivaal NAC Breda gewonnen. Na 94 spannende minuten trok Willem II aan het langste eind en wist de wedstrijd met 2-1 te winnen. Al vroeg in de wedstrijd scoorde Ben Sahar de 1-0. Vlak voor rust maakte Matic de gelijkmaker voor de bezoekers. In de tweede helft leek het een gelijkspel te worden maar gelukkig was daar aanwinst Robert Braber, die in de blessuretijd de winnende maakte.

Willem II begon goed aan de wedstrijd en kreeg na 10 minuten de eerste grote kans via Armenteros. Hij stond echter buitenspel. Dit bleek de eerste waarschuwing te zijn van de Tricolores. 3 minuten later lag de bal namelijk achter Jelle ten Rouwelaar. Jordens Peters bracht met een schitterende steekpass Ben Sahar in stelling. Hij bleef rustig en schoof de bal door de benen van de keeper het Bredase doel in. Het stadion ontplofte en ‘My Little Lady’ knalde uit de speakers en kelen van 14.000 Tilburgers.

In de 15e minuut had Robert Braber de Tricolores op een 2-0 moeten zetten. Na een goede actie van de debuterende Jerson Cabral plaatste hij de bal perfect op het hoofd van Braber. Hij kopte echter recht in de handen van Ten Rouwelaar. 6 minuten later kreeg Armenteros een grote kans toen Haemhouts hem met een steekpass in stelling bracht. De verdediging van NAC dwong de Zweed echter naar de buitenkant waardoor de Bredase Goalie redelijk makkelijk kon redden.

Hierna zakte het spel van Willem II wat in waardoor NAC beter in het spel kwam. In de 30e minuut kreeg NAC zijn eerste kans. Tighadouini knalde vanaf rechts de bal geplaatst op de paal. Lamprou kon de bal alleen maar nakijken. Dit was de eerste waarschuwing van de Bredanaars. Even later maakte NAC dan toch de gelijkmaker. Na een overtreding op Braber, die niet werd gezien door de scheidsrechter, kon Matic het veld oversteken en de bal in de rechterhoek plaatsen. Willem II speelde de eerste helft stukken beter, vandaar de teleurgestelde gezichten bij de supporters in de rust. Het had na 20 minuten namelijk 3-0 voor Willem II kunnen staan.

Het eerste kwartier na rust was van beide kanten zeer matig. Dit resulteerde in weinig kansen en een spel dat zich vooral afspeelde op het middenveld. In de 59e minuut kreeg Tighadouini via een kopbal een grote kans. Matic gaf de bal vanaf rechts voor, de linksbuiten van NAC kopte echter naast. 18 minuten na rust werd de doelman van NAC voor het eerst aan het werk gezet in de tweede helft. Stijn Wuijtens krulde een vrije trap op de vuisten van de doelman.

Hierna volgde een zeer matige fase met slecht voetbal van beide kanten. Er werden nauwelijks kansen gecreëerd. Pas in de 82e minuut kwam er wat sensatie in de wedstrijd nadat Cabral aan de rechterkant van het veld 2 man passeerde en in het strafschopgebied naar de grond werd gewerkt. Een penalty zou je zeggen. De scheidsrechter besloot, helaas voor ons, door te laten spelen. In de 89e minuut ging het stadion nog één keer volle bak achter de ploeg staan en kreeg Braber nog een grote kans. Hij schrok echter van zijn vrijheid en schoot de bal ver naast het doel.

Diezelfde Braber werd 2 minuten later de held van Tilburg. Na een goede voorbereiding van de goed invallende Bruno Andrade schoot de inwoner van Bavel-Noord de bal in de linkerhoek. Het stadion trilde op zijn grondvesten en heel het stadion was aan het springen (als iemand dit op beeld heeft, ontvangen wij die beelden graag).  Al met al een heerlijke overwinning.

Na de wedstrijd werd feest gevierd in D’n Beitel en ook de binnenstad kleurde rood-wit en blauw. Komende week speelt Willem II dinsdag voor de beker tegen Deltasport en mogen de tricolores zondag naar Groningen. Daar kunnen zij weer steun verwachten van honderden supporters.