Engelse band Wilson speelt tijdens Brugwachters bij de Burenconcert

Brugwachters bij de Burenconcert

Tijdens het Brugwachters bij de Burenconcert bij Villa Pastorie in de Piushaven maakt de Engelse band Wilson zijn opwachting. Wil jij meer weten over dit concert op donderdag 31 augustus? Lees dan snel verder!

Wilson

“Toen we de Engelse band Wilson begin dit jaar in theater De Boemel zagen spelen, was het voor ons meteen duidelijk: die band moest en zou ook een keer een Brugwachters bij de Burenconcert doen!”, zegt brugwachter Piet Maas. “Ik heb nog een paar andere optredens in Brabant in dezelfde periode voor ze kunnen regelen, waardoor het voor de band de moeite loont om de reis van Dorchester naar Tilburg te maken. Zodoende kan Wilson donderdag 31 augustus ’s avonds het podium op de vijver in de tuin van Villa Pastorie beklimmen.”

De brugwachters van de Piushaven zijn verheugd dat de concertserie die ze in samenwerking met Piushaven Levend Podium verzorgen nu een internationaal tintje krijgt. “De liedjes die Wilson maakt, zijn uitstekend geschikt voor in de tuin van Villa Pastorie”, zegt Piet Maas. “Mooie popliedjes zonder opgeklopte pretenties, waarbij je hoort dat zanger en componist Steve Wilson zelf graag naar bands als The Kinks en The Beatles luistert. Wilson bestaat uit goeie muzikanten die ook nog eens heel verdienstelijke achtergrondzangers zijn – precies de ingrediënten voor een heerlijk Brugwachters bij de Burenconcert!”

Old school

Naast zanger en gitarist Steve Wilson bestaat de band uit Simon Felton op de basgitaar, Chris Rickard als toetsenist en Marco Rossi op de drums. In 2015 verscheen Wilsons debuutalbum Old School/New Rules. “We wilden een plaat maken met melodische liedjes waarbij de nadruk ligt op de harmonieën”, zegt Steve Wilson. “Mede dankzij het aanvullende gitaarspel van ex-Pretender Robbie McIntosh en de kwaliteitsproductie door Steve Smith zijn we daarin naar mijn idee heel aardig geslaagd. Het album bevat een collectie stijlvolle, gevoelvolle en onderhoudende liedjes waarvan de eerlijkheid en integriteit beslist old school te noemen zijn!”

Integer en eerlijk zijn ook kenmerken van de optredens van Wilson. In combinatie met de Britse humor tussen de liedjes door is een concert van Wilson alles bij elkaar een vrolijk stemmende, hartverwarmende ervaring.

In het kort

  • Datum: donderdag 31 augustus 2017;
  • Aanvang: 20.30 uur;
  • Locatie: Villa Pastorie (Piushaven);
  • Entree: gratis!