Winkelcentrum Wagnerplein Tilburg als nieuw

Wagnerplein

De renovatie en uitbreiding van winkelcentrum Wagnerplein zijn bijna voltooid. Met de oplevering van het nieuwe gebouw voor de bibliotheek en winkelunits met bovenliggende appartementen is een van de laatste stappen in de metamorfose van het bestaande winkelcentrum gezet.

Het Wagnerplein

BPD-directeur Carl Smeets en wethouder Mario Jacobs openden 1 maart 2018 samen symbolisch de splinternieuwe entree aan de zuidkant van het winkelcentrum. Carl Smeets: “De afgelopen 1½  jaar zijn we druk bezig geweest met de uitbreiding en de renovatie van winkelcentrum Wagnerplein. Wij vinden dat het resultaat er mag zijn. Het winkelcentrum is toegankelijker, meer open en de nieuwe entrees nodigen het publiek echt uit tot binnenkomen.”.

“Het Nieuwe Wagnerplein wordt weer het kloppende hart van Tilburg-Noord. Met mooie winkels en woningen maar ook een goed park en een gezellige weekmarkt. Na jaren van plannen, tekenen, rekenen en bouwen is het resultaat nu ook echt zichtbaar. Alle puzzelstukjes zijn op hun plek gevallen en dat geeft enorm veel energie”, aldus wijkwethouder Mario Jacobs van Tilburg Noord: “Ik wil iedereen dan ook hartelijk danken voor de betrokkenheid en het vertrouwen.”

De bouw

De bouw van de nieuwe winkelunits met bovenliggende appartementen is eind oktober 2016 gestart, de realisatie van de nieuwe bibliotheek met commerciële ruimte volgde in september 2017. Inmiddels is de nieuwbouw opgeleverd aan de bibliotheek en de winkeliers, die zelf zorgen voor de afbouw van hun nieuwe winkels. Zeeman en Action zijn al geopend. Onder andere Bristol en Domino’s volgen later deze maand. In mei verhuist tenslotte de bibliotheek, samen met het Ronde Tafelhuis en de Stadswinkel-Noord. De oplevering van de appartementen volgt komende maand. Woningcorporatie WonenBreburg speelt met deze nieuwbouw in op de woonbehoefte in Tilburg-Noord. De appartementen zijn inmiddels verhuurd.

De komende tijd wordt de laatste hand gelegd aan de herinrichting van het openbaar gebied rondom het winkelcentrum en krijgt het Von Weberpark een nieuw gezicht. De eerste werkzaamheden in het park zijn gestart in januari 2018. Op dit moment wordt door BPD nog volop nagedacht over hoe vorm gegeven gaat worden aan de nog beschikbare ruimte voor nieuwbouwwoningen. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het nieuwe Wagnerplein? Meer informatie vind je op de website.

Over BPD

BPD, Bouwfonds Property Development, is een Europese gebiedsontwikkelaar die de missie heeft om woon- en leefomgevingen te verwezenlijken die zelf ook leven: creating living environments. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van bijna 320.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen Europeanen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. BPD telt 30 regiokantoren in Europa en is marktleider in Nederland. In Duitsland staat BPD Immobilienentwicklung in de top 3 van gebiedsontwikkelaars. In Frankrijk staat BPD in de top 7, onder de naam BPD Marignan. BPD is onderdeel van de Rabobank. Bekijk voor meer informatie de website van BPD.