Winkelcentrum Wagnerplein krijgt een nieuw gezicht

Het nieuwe wagnerplein

Je hebt het misschien wel meegekregen: de verbouwing van Winkelcentrum Wagnerplein is begonnen. Al bijna twintig jaar stond de verbouwing van winkelcentrum Wagnerplein op het verlanglijstje en na goedkeuring van Gemeente Tilburg kan de aannemer nu eindelijk van start.

Het winkelcentrum wordt verbouwd, er komt 4.200 vierkante meter aan winkelruimte bij en de gratis parkeerplaats wordt uitgebreid. Ton van den Bersselaar, mede-initiatiefnemer en eigenaar van Van den Bersselaar Opticien, vertelt over het nieuwe Wagnerplein.

De verandering

Na volgens Ton een positieve samenwerking met Gemeente Tilburg, werd er begin dit jaar gestart met de verbouwing van winkelcentrum Wagnerplein. “Het besef dat er iets moest gebeuren in de omgeving was aanwezig, met als resultaat straks een geweldig nieuw winkelcentrum.”

Ton laat een aantal foto’s in de etalage van zijn winkel zien. “Waar nu aan de buitenkant de gevels gesloten zijn, zullen er in de toekomst ramen worden geplaatst zodat er meer licht binnenkomt. Ook komen er aan de buitenkant nieuwe etalages en een entree naar de winkel.”

‘’De Action is de eerste nieuwe winkel die al zeker naar het nieuwe Wagnerplein komt. Door de komst van de Action zullen naar verwachting andere grote winkelketens ook de weg naar het nieuwe Wagnerplein vinden,’’ vertelt Ton enthousiast. Welke winkels dat zijn, houdt hij liever nog even geheim.

Het nieuwe Wagnerplein

Het Nieuwe Wagnerplein

Op zondag 17 april konden buurtbewoners en geïnteresseerden al kennis maken met het nieuwe winkelcentrum. Tijdens de ‘Dag Van Het Nieuwe Wagnerplein’ kwamen de samenwerkende partijen samen. Volgens Ton een bijzondere dag. “Door deze open dag waren er meer bezoekers dan ooit op het Wagnerplein.”

Doordat er zoveel bezoekers bij de open dag waren, zie je volgens Ton dat het Wagnerplein nog steeds een sociale functie heeft. “Er wonen veel oudere mensen in de buurt en zij ontmoeten elkaar op het Wagnerplein om zo samen een rondje te maken. Zo zal het nieuwe Wagnerplein in de toekomst nog steeds een sociale ontmoetingsplaats blijven.”

Het nieuwe wagnerplein

Tijdens de verbouwing

Doordat de kabels, leidingen en riolering onder het parkeerterrein vervangen worden, is de markt voor circa vijf maanden verplaatst in de richting van de bibliotheek. Deze tijdelijke parkeerplaats is speciaal aangelegd voor de markt. Dit terrein is tijdens de verbouwing gewoon toegankelijk, alleen op vrijdag tussen 11.00 uur en 17.00 is dit terrein bezet door de markt.

Naast de markt zijn er nog een aantal zaken om rekening mee te houden. Zo verhuizen de Etos, Gall & Gall en de Bruna naar een ander pand en zijn de winkels op een bepaald moment gesloten. De andere winkels zijn tijdens de verbouwing gewoon geopend.

Wil je graag meer weten over het nieuwe Wagnerplein of ben je benieuwd naar de toekomst? Kijk dan eens op de website of neem contact met ze op.