Winkelend publiek wil Flying Tiger, Stradivarius & Søstrene Grene in Tilburgse binnenstad

winkelend publiek

Het gaat goed met de Tilburgse binnenstad. Deze week werd bekend dat Tilburg de snelste stijger is in de lijst met populaire winkelsteden. Tilburg eindigt op de vierde plaats in de lijst die is samengesteld door winkelplatform Shopkaart. 

Toch zijn er nog een hoop winkels die volgens het winkelend publiek een aanwinst zouden zijn voor de stad. Vorige week publiceerden we een poll op onze website waar bezoekers konden stemmen op winkels die ze graag zouden verwelkomen. De top 5 is als volgt:

  1. Flying Tiger
  2. Stradivarius
  3. Søstrene Grene
  4. Forever 21
  5. Lush

Ook winkels als My Jewellery, Urban Outfitters, Zara Home, Victoria Secret, Monki, River Island en Adidas scoorden hoog in het overzicht.

Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg is blij met de bezoekers die deze poll invullen. De resultaten worden gebruikt om retailers te overtuigen om zich te vestigen in de Tilburgse binnenstad. Momenteel worden er gesprekken gevoerd met allerlei kandidaten, waarvan een retailer uit bovenstaand lijstje. Verschillende partijen in de stad starten namelijk met de acquisitie van nieuwe retailers gezien de herontwikkeling van de Emmapassage.

Naar winkelbehoeften geluisterd

Vorig jaar publiceerden we ook al eens een poll waarin we vroegen naar de winkelbehoeften van de Tilburgers. Daar werd naar geluisterd. In dat overzicht scoorden Scotch & Soda, NIKKIE en Dille & Kamille hoog. De eerste twee hebben inmiddels een winkel in het centrum van Tilburg en de laatstgenoemde opent nog dit jaar een vestiging.