Winkels aan het Textielplein flink opgeknapt

Het groot onderhoud in de Textielbuurt is af. Zes winkelwoningen zijn hierbij onder andere aangepakt. Om het te vieren bracht de bewonersgroep van de Textielbuurt een prachtig gevulde mand langs alle woningen en de winkels waarin een uitgebreid schoonmaakpakket zat. Dit allemaal in het thema ‘Textielbuurt aan kant’. Met handdoeken, schuursponsjes, waspoeder en andere schoonmaakmiddelen hoeven de winkeliers alleen nog maar af te stoffen na alle verbouwingsperikelen. Het aanzicht van het winkelplein is al helemaal aan kant.

Textielbuurt aan kant

  • Groot onderhoud aan 6 winkelwoningen
  • Groot onderhoud aan 164 huishoudens
  • Dessinateurstraat, Plesserstraat, Ringbaan Noord, Scheerderstraat, Schrobbelaarstraat, Spinmeesterstraat, Textielplein, Textielstraat, Weefmeesterstraat en Weverstraat zijn aangepakt
  • Per winkelwoning werd er voor 45.000 euro aan groot onderhoud verricht
  • Het winkelaanzicht is opgeknapt en oogt nu pluriform

Winkelaanzicht kiezen
Aan het Textielplein in de Textielbuurt vestigen zes winkels. De ondernemers werden door WonenBreburg uitgenodigd om naar een vijftal ontwerpen te kijken voor het winkelaanzicht van het plein. „We gingen met drie man en kozen direct hetzelfde ontwerp” zegt Corrie de Jong van Ons Mam Corrie. „Toevallig zag WonenBreburg dit ontwerp ook het meeste zitten dus we konden snel aan de slag. De aanpak van de gevels is wat mij betreft de grootste vooruitgang van het groot onderhoud. Onlangs kwamen ondernemers van de Veldhovenring langs om te vragen waar onze lichtbakken vandaan kwamen omdat ze het er zo goed uit vinden zien en we krijgen veel complimenten van bewoners uit de buurt.” Omdat de winkelwoningen in het geheel zijn aangepakt en Corrie boven haar zaak woont, heeft ze in één klap een opgeknapte winkel en woning.

Meer klandizie
Ook voor Ingrid van de Gender van Ingrid Haarmode is het winkelaanzicht de belangrijkste eyecatcher van het project. „We zijn er qua uitstraling flink op vooruit gegaan”, vertelt ze. „Eerder had iedere winkelier andere gevelreclame en verschillende grootte lichtborden. Doordat er nu één lijn is getrokken heeft iedere winkel meer uitstraling en hoop ik daardoor op meer klandizie.” Tijdens het groot onderhoud had Ingrid wat mindere omzetcijfers. „Mensen zijn toch bang dat ze in de troep terecht komen of dat ik mijn werk niet goed kan uitvoeren denk ik. Ik had dan ook gehoopt dat alles iets eerder klaar was, maar ben uiteindelijk blij met het resultaat. En WonenBreburg heeft echt veel rekening gehouden met onze planning. Zo verrichten ze vervelende dingen die veel herrie maken of stof doen opwaaien alleen op maandag wanneer de zaak gesloten is. Nu alleen nog wat puntjes op de i en ik heb een compleet nieuwe zaak.”

Zeer tevreden
Chantal Roll eigenaresse van Trimsalon Scoobie aan het Textielplein heeft tijdens de twee maanden van het groot onderhoud twee dagen haar schaar- en trimattributen erbij neergelegd. „Het was anders geen doen om de honden hier te trimmen. Gelukkig hebben we wel een tegemoetkoming ontvangen in de vorm van een geldbedrag voor de weken van ongemak. Ach, als je Ad of Edwin (de projectontwikkelaars) belde, stonden ze direct voor je klaar en de ongemakken die ik ervaarde heb ik in de enquête van WonenBreburg vermeld. Maar niets van die zaken lag aan Ad of Edwin en al met al ben ik zeer tevreden met het resultaat.”

Lees hier de ervaringen van de bewoners.

Lees hier de reactie van de directeur Vastgoed Aline Zwierstra.