Winner van Jongeren Pitchnight #5 is bekend: Mirnou Baeten

Op donderdagavond 2 december vond in de LocHal de vijfde editie van de Tilburgse PitchNight plaats. Mirnou Baeten won €1.000 met haar project ’t Plenkse. De publieksprijs, €250, ging naar Beats to the Future. Vanwege de coronamaatregelen mocht er geen publiek aanwezig zijn; PitchNight werd via een livestream uitgezonden.  

De winnaars

De hoofdprijs van PitchNight#5 ging naar Mirnou Baeten met haar project ’t Plenkske. Het Plenkse is een handig oprijdplankje waarmee eenvoudig drempels kunnen worden genomen door bijvoorbeeld mensen met een rolstoel, kinderwagen of rollator. De tweede prijs, 750 euro, was voor Krzysztof Shkarban die een documentaire gaat maken over de Poolse gemeenschap in Tilburg. De derde plaats, 500 euro, ging naar Renzo Remmers die met zijn podcast de Mankpootcast meer aandacht wil voor de fysieke en mentale struggles in het leven. De publieksprijs tot slot, 250 euro, was voor Beats to the Future; een muzikaal begeleidingstraject voor jongeren van 16 tot 27 jaar.

Een idee

Op PitchNight presenteren jongeren hun ideeën om Tilburg nog toffer, socialer of duurzamer te maken. Via een pitch kunnen ze een geldbedrag winnen om hun idee ook daadwerkelijk uit te voeren. PitchNight is een initiatief van Stadsmakers013 (jongerenwerk R-Newt en Gemeente Tilburg) en is gebaseerd op een idee van Tilburgse jongeren zelf.

Over R-Newt

R-Newt is daar waar jongeren en kids zijn. Op straat, op scholen, in jongerencentra en online. We organiseren toffe activiteiten, ondersteunen je als je zélf een event wilt opzetten, zijn er om gewoon gezellig te kletsen en bieden een luisterend oor. We zijn een appje away en altijd present – fysiek en op social media.