Tilburg deze winter: schaatsbaan, grote levende kerststal, nieuwe lichtprojectie en meer

winter in tilburg

Als je de Tilburgse binnenstad vorige winter al zo sfeervol vond, dan kom je dit jaar voor een mooie verrassing te staan. Deze winter doen ondernemers in de binnenstad er namelijk nog een flinke schep bovenop. Een nieuwe lichtprojectie op de kerk, een gigantische kerstboom op het station, een levende kerststal formaatje kinderboerderij, extra koopmomenten en een grote schaatsbaan op de Heuvel.

En dat is nog maar een schijntje van alle plannen voor deze winter. Net als voorgaande jaren moedigt Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg ondernemers in de binnenstad aan om groot extra uit te pakken rondom de feestdagen. Dit allemaal onder de noemer ‘Winter in Tilburg’. Zelf zorgt het ondernemersfonds voor sfeerverlichting, afstemming van het totale programma, live entertainment en promotie van alle evenementen die worden georganiseerd. En dit jaar wordt het dus nog groter dan voorgaande jaren.

Winter in Tilburg met veel nieuwe evenementen

Vorige week werd al bekend dat er een grote schaatsbaan komt op de Heuvel, inclusief horeca en mét uitzicht op de Heuvelse Kerk. Daarop is dit jaar een nieuwe lichtprojectie te zien met Tilburgse elementen. Deze is te zien vanaf zondag 8 december, dan wordt Winter in Tilburg officieel geopend vanaf de schaatsbaan. De Kerstman geeft daar het startsein van het winterseizoen in de binnenstad en deelt onder andere chocolademelk uit.

Vanaf dat moment gaat het los en kun je veel winterse gezelligheid, themaweekenden en heel veel evenementen verwachten. Zo kun je dit jaar weer naar de wintereditie van Tilburg Zingt, is er een grote winterbarbecue aan de Paleisring, een Winterbierfestival aan de Korte Heuvel en kun je kerstkaraoke zingen op het Pieter Vreedeplein. Verder staat de binnenstad vol vuurkorven, verlichte kerstballen, kerstbomen en gezellige kraampjes.

Winkelen tijdens de feestmaanden

En rondom de feestdagen moet er natuurlijk flink geshopt worden. Daarom zijn er dit jaar vier extra koopmomenten: drie extra koopavonden op 4, 20 en 23 december en op maandag 30 december zijn de winkels ook ’s ochtends al geopend. Tijdens het shoppen kun je jezelf dit jaar weer laten rondrijden door één van de twee gratis fietstaxi’s. Wel zo handig als je flink hebt ingeslagen. Ook vind je tijdens het winkelen zangers, dansers en gezellige kerstkoren.

Entertainment voor kinderen

Voor kids is er deze winter ook goed vermaak tijdens het shoppen. Kinderfestival Spruit organiseert namelijk zowel binnen als buiten voorstellingen, concerten, films en bijzondere ontmoetingen. Verder komt er op het Pieter Vreedeplein een grote levende kerststal, formaatje kinderboerderij. Jozef wordt vertolkt door de boer/ eigenaar van de dieren. Hij vertelt meer over de dieren, die de rest van het jaar op een zorgboerderij wonen. De dieren zijn gewend om geaaid en geknuffeld te worden en dat maakt de kerststal dit jaar extra leuk!

Sfeerverlichting en grote kerstboom

En dan de sfeerverlichting. Die wordt elk jaar dus ook geregeld door Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg. Sinds vrijdag 1 november brandt alle sfeerverlichting in de Tilburgs binnenstad. Deze gaat tegelijk aan met de reguliere straatverlichting, met de rest van de lantaarnpalen dus. Extra toevoeging dit jaar is de negen meter hoge kerstboom bij het station. Ook vind je weer grote verlichte kerstballen waar je in kunt staan, dit keer zelfs één van vier meter.

De komende weken wordt er steeds meer bekendgemaakt over het totale programma van Winter in Tilburg. Zowel door ondernemers in de binnenstad zelf, als door Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg. Houd onze kanalen goed in de gaten om niets te hoeven missen. Winter in Tilburg duurt trouwens tot en met zondag 5 januari 2020.