Winters wandelen in de mooie Tilburgse natuur tijdens de kerstvakantie

Deze kerstvakantie kunnen we helaas niet gaan winkelen, naar pretparken of lekker uiteten. Alles is helaas weer dicht door de lockdown. Dit betekent dat we naar andere mogelijkheden gaan kijken om onze kerstvakantie toch leuk door te komen. Zo kunnen we net als vorig jaar weer lekker aan de wandel. En gelukkig heeft Tilburg genoeg te bieden om goed te kunnen gaan wandelen. Lees je mee? 

De Oude Warande

De Oude Warande heeft genoeg te bieden om jezelf deze vakantie een dag te vermaken. Wist je dat De Oude Warande een sterrenbos is van 103,8 hectare groot en in 1712 is aangelegd? Het is daarnaast ook één van de laatste sterrenbossen van Nederland. Een sterrenbos is een bos met lanen die vanuit het middelpunt van het bos straalsgewijs naar de uiteinden lopen en zo een ster vormen.

Mocht je tijdens je wandeling iets lekkers willen halen of een warm drankje willen nuttigen, dan kun je langsgaan bij Grotto. Grotto ligt in het hart van De Oude Warande en staat bekend om de lekkere koffies. Daarnaast kun je ook langsgaan bij Villa Vredelust. Hier kun je terecht voor kleine snacks, lunch, warme dranken en nog veel meer. Haal het binnen af en eet het buiten tijdens je wandeling op. Hier vind je een handig overzicht met plekken waar je eten af kan halen in De Oude Warande.

buitenplekken

Het Leijpark

Ook in het Leijpark is het goed vertoeven deze vakantie. Wandel door het park of ga samen sporten. Of loop eens langs rivier de Leij, waar het Leijpark naar is vernoemd. Daarnaast is er ook een speeltuin waar kinderen zich kunnen vermaken. Zin in iets lekkers? Ga dan langs bij Zjuu. Zjuu is gevestigd op de plek waar eerst Etenstijd zat. Je kan hier straks weer terecht voor een lekkere lunch, een pizza en verschillende lekkere dranken.

Moerenburg

Ook in Moerenburg kun je goed aan de wandel. Wist je dat er een uitkijktoren is geopend in Moerenburg? Uitkijktoren De Herdgang kijkt uit over natuurgebied Moerenburg en Koningshoeven. Meer weten over deze uitkijktoren? Lees dan dit artikel.

uitkijktoren-de-nieuwe-herdgang-moerenburg-tilburg

De Regte Heide

In De Regte Heide vind je ook veel om een leuke wandeling te maken. Zoals je in de naam al hoort is het een heide, wat betekent dat de planten en natuur die je daar vindt heel anders zijn dan het bos. Daarnaast vind je er ook grafheuvels. Dit zijn graven uit de prehistorie. Dit alles samen zorgt ervoor dat De Regte Heide ook een beschermd natuurgebied is: een natura- 2000 gebied. Ga jij hier een keer wandelen? Wie weet spot jij wel huppelende reeën!

Missen we iets?

Zijn wij een leuk wandelgebied vergeten te benoemen? Laat het ons weten door een mail te sturen naar info@tilburg.com.