Wintertijd gaat in: uurtje langer weekend en stappen in Tilburg

wintertijd

Dit weekend is het weer zover: de wintertijd gaat in. En zoals een oud voetballegende Johan Cruijff (die in 1982 de Willem II supporters middels een toespraak op de Heuvel een hart onder de riem stak) altijd zei: ieder nadeel heb se voordeel. Nadeel: het wordt eerder donker. Voordeel: een uur langer weekend!

Want in de nacht van zaterdag 26 oktober op zondag 27 oktober wordt de klok om 03:00 uur een uurtje achteruit gezet. Sinds vorig jaar mag de horeca in de binnenstad bij deze overgang de ‘nieuwe’ tijd aanhouden. En dat betekent in dit geval: een uurtje langer stappen. Horecagelegenheden in de stad mogen namelijk tot 05:00 uur (oude tijd) en 04:00 uur (nieuwe tijd) open blijven.

Overigens wil dit niet zeggen dat alle horecagelegenheden hier gehoor aan geven. Uitbaters mogen namelijk zelf bepalen hoe laat ze hun deuren sluiten.

To do dit weekend

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Tilburg dit weekend en waar je zoal een uurtje langer kunt stappen? Lees dan eens onze weekend uittips. In dit overzicht vind je de allerleukste uittips: van leuke feestjes tot woonbeurzen en van sportwedstrijden tot live muziek.