Wisselbokaal en €1500,-: nominaties voor Gouwe Peerke verkiezing 2021 gestart

Gouwe Peerke

Stichting Gouwe Peerke roept mensen op om hun nominatie in te dienen voor de verkiezing van het Gouwe Peerke. Dit jaar worden personen of organisaties uit Tilburg en omliggende dorpen gezocht die in coronatijd bijzondere hulp of zorg hebben geboden aan anderen. Wie verdient volgens jou de wisselbokaal en cheque van €1500,-? Je kunt nu nomineren.

Voorzitter Aziza Aboulkacem: “Het zorgen voor zieken of slachtoffers, in de breedste zin des woords, sluit direct aan op de zeven werken van barmhartigheid die de rode draad vormden in het leven van Peerke Donders. Peerke droeg ze niet alleen uit, maar handelde er zelf ook naar. We zoeken naar mooie regionale initiatieven en bijzondere mensen die in coronatijd van betekenis zijn geweest voor anderen. Dat kan zijn op het vlak van fysieke of mentale gezondheid, maar ook als het gaat om welzijn of welke steun dan ook aan mensen die het vanwege Covid-19 moeilijk hadden of door het virus getroffen zijn.”

Nomineren

Nomineren kan tot en met zondag 3 oktober 2021 via gouwepeerke@live.nl. De jury beoordeelt daarna alle inzendingen en nomineert drie kandidaten voor de titel. De winnaar ontvangt naast een wisselbokaal ook een cheque van €1.500,-. De nummers twee en drie krijgen elk €500,-. Het thema van dit jaar is gelijk aan het thema van de prijs die vorig jaar niet uitgereikt kon worden. De inzendingen van vorig jaar worden dan ook meegenomen in de jurybeoordeling van dit jaar.

Wisselbokaal en cheque

De verkiezing van het Gouwe Peerke vindt sinds 2010 jaarlijks plaats en is een initiatief van de Stichting Gouwe Peerke. Traditiegetrouw vindt de uitreiking van de wisselbokaal met cheque plaats op de sterfdag van Peerke Donders op 14 januari. De jury verkiest jaarlijks binnen het voor dat jaar vastgestelde thema een organisatie, persoon, vereniging of stichting uit de regio 013 met een barmhartig karakter. Eerder werden onder andere De Zonnebloem, Tante Pollewop en Geen Honger in De Wijk, Slachtofferhulp en Stichting Maluku Tilburg met de titel beloond. Gezien het feit dat er nu nog geen duidelijkheid is over eventuele toekomstige regelgeving omtrent corona, wordt op een later moment beslist op welke wijze de uitreiking plaats zal vinden.

Inzenden?

Draagt jij iemand, een organisatie of een goed doel binnen het thema ‘zorg in coronatijd’ een warm hart toe? Stuur dan uiterlijk op 3 oktober 2021 een e-mail naar gouwepeerke@live.nl. Een toelichting wordt op prijs gesteld.