Wolfmother in januari exclusief naar 013 Tilburg

De Australische rocksensatie Wolfmother komt naar Nederland voor een éénmalige show. Op dinsdag 26 januari staat het herboren viertal op de planken van 013 Tilburg om er de vernieuwde line-up te presenteren en het nieuwe album ‘Cosmic Egg’ te ondersteunen middels een ongetwijfeld stevige rockshow.

Wolfmother breekt in 2006 wereldwijd door met haar bejubelde debuut. De titelloze plaat blinkt uit in stevige, enorm catchy rocktunes waarvan singles als ‘Woman’ en ‘Joker &The Thief’ het uitermate goed doen. Het maakt Wolfmother tot een graag geziene gast op podia en festivals in binnen- en buitenland. Vergelijkingen met Grote Namen als Led Zeppelin, Blue Cheer en Deep Purple zijn niet van de lucht en de groep rond zanger/gitarist Andrew Stockdale lijkt pijlsnel op weg om de grootste rocksensatie van de afgelopen jaren te worden.

De nummers van de band verschijnen in een stortvloed aan games, series en films (o.a. Jackass 2 en Shrek The Third) en ook op de schoorsteenmantel down under wordt het steeds voller wat betreft gewonnen awards. Helaas zorgen meningsverschillen binnen de groep voor de nodige problemen. De ritmesectie stapt in 2008 op waarna Stockdale alleen overblijft. Een vroegtijdig einde lijkt onafwendbaar, maar de zanger blijkt enorm gedreven en formeert al snel een nieuwe line-up. In die bezetting wordt het tweede album ‘Cosmic Egg’ opgenomen dat in oktober 2009 verschijnt.

Wolfmother laat op haar nieuwe plaat horen dat er aan creativiteit alleen maar gewonnen is. Eerste single ‘New Moon Rising’ is een wederom ultracatchy en retestrak staaltje rockwerk waar de vonken vanaf vliegen. Dat het ook live nog steeds lukt, bewees de groep eerder dit jaar in een uitverkochte Melkweg. Wie toen naast een kaartje greep, krijgt begin 2010 een nieuwe kans als het vernieuwde Wolfmother voor een exclusieve show naar 013 Tilburg komt.

Wolfmother + support
Dinsdag 26 januari 2010 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00
Tickets € 29 | Servicekosten € 3,45 | Dommelsch Zaal |VVK vanaf 23-10-2009
013, Veemarktstraat 44, Tilburg,
www.013.nl

Wolfmother