Wonen in de binnenstad: nieuwe ontwikkelingen rondom Pakhuis West

Pakhuis West

Een triomf voor Tilburg, tour de force architectuur, dat zijn kreten waarmee Van de Ven Bouw en Ontwikkeling van start gaat met de interessefase voor Pakhuis West: de hoogbouw in het Veemarktkwartier in Tilburg.

Het nieuwe hart van het Veemarktkwartier

In het hart van het Veemarktkwartier wordt een intiem stukje Tilburg compleet gemaakt. De stoere bebouwing die al een tijdje gereed is, zal gecombineerd worden met een warme architectuur van Pieter Bedaux (Bedaux de Brouwer) zodat een intieme sfeer ontstaat.

De hoogbouw tussen de Veemarktstraat en het Panhuysenpad, pal achter Midi, betreft de ontwikkeling van 45 appartementen en circa 500 m² commerciële ruimte. De appartementen variëren van 50-85 m², het merendeel 2-kamer- en een aantal 3-kamerappartementen. De verwachte vrij-op-naam prijzen zijn vanaf €199.000,-. In het najaar van 2020 zal het project in verkoop gaan.

In het Veemarktkwartier ontstaat een aantrekkelijk en hoogwaardig openbaar gebied met bijzondere ontmoetingsplekken. Het ontwerp is van de hand van Quadrat uit Rotterdam, bekend van onder andere de Piushaven. Een licht verhoogd plein centraal tussen de hoogbouw en laagbouw van de en grenzend aan het AVEC kantoor en de Plint moet ruimte geven voor alle vormen van ontmoeting, verbinding en vermaak. Creatieve bedrijven gecombineerd met terrasjes, heerlijk werken, wonen en ontspannen. Zij kunnen zich alvast inschrijven op de website.

Eindelijk zicht op start verkoop!

De interessefase is vanaf nu officieel van start gegaan. Dat betekent dat geïnteresseerden via de website alle woningtypes van Pakhuis West op hun gemak kunnen ontdekken. Zo kan men eenvoudig de verschillende plattegronden, vanaf-prijzen en sfeerbeelden met elkaar vergelijken.  Tevens kan men al een voorkeur aangeven.