Zonder zorgen de zomervakantie in

De periode van heerlijk op vakantie gaan is weer aangebroken. De eerste globetrotters komen net terug van een tripje tijdens de meivakantie en de komende reizen zijn door velen alweer geboekt. Of het nu gaat om een vliegreis naar een ver land of dat je geniet van weekendjes weg in eigen land, het is belangrijk dat bij terugkomst het huis er nog staat zoals je het achterliet. Of in ieder geval dat je verzekert bent wanneer dit niet zo is. De belangrijkste verzekeringen daarom op een rij.

De inboedelverzekering

Een inboedelverzekering vangt de financiële gevolgen op na inbraak of brand. Als er brandschade is, dekt de verzekering de schade. Ook wanneer deze is veroorzaakt door een ander. Na inbraak wordt een bedrag vergoed voor de dagwaarde van de buitgenomen spullen en apparaten.

De aansprakelijkheidsverzekering

Deze dekt alle schade die jij of jouw gezinsleden toebrengen aan anderen. Want hoe voorzichtig je ook bent, een ongeluk zit in een klein hoekje. Zo kan jouw kind, enthousiast steppend op de camping, zomaar een kras veroorzaken op de auto van de buren.

De rechtsbijstandsverzekering

Wanneer je in een conflict terechtkomt waarbij een rechter wordt ingeschakeld, wordt dit gedekt door de rechtsbijstandsverzekering. Dit kan het geval zijn na een aanrijding onderweg naar de vakantiebestemming bijvoorbeeld. Of wellicht is er zonder overleg een schutting geplaatst op een plek waarvan jij overtuigd bent dat het tot jouw grond behoort. Juridische hulp kan dan nodig zijn, maar is vaak ook kostbaar.

Verzekeringen afsluiten

Je kunt de verzekeringen afsluiten bij een maatschappij waar jij je prettig bij voelt. Voor het gemak in communicatie is het vaak handig alle verzekeringen bij dezelfde maatschappij onder te brengen. Huur je als Tilburger bij WonenBreburg? Dan kun je overwegen de verzekeringen onder te brengen bij Raetsheren van Orden. Zij bieden huurders van WonenBreburg, in samenwerking met Generali schadeverzekering maatschappij N.V. één pakket met alle belangrijke verzekeringen.