Woningzoekenden opgelet: verkoop appartementen Willemskwartier is gestart!

Ben jij op zoek naar een woning? Let dan op, want de verkoop van 31 appartementen in Willemskwartier is gestart! Wij vertellen je hieronder meer over de appartementen én over de nieuwe, groene wijk in Tilburg-zuid.

Appartementen

Verdeeld over twee gebouwen met ieder vier woonlagen, komen 31 energiezuinige appartementen. De appartementen zijn verschillend van grootte en indeling. Zo komen er 2-, 3- en 4-kamperappartementen met verschillende plattegronden. De appartementen hebben grote ramen en ruime balkons. De verkoopprijzen variëren van €350.000,- tot €610.000,- VON. Dit is inclusief een individuele bodemwarmtepomp én vier zonnepanelen per appartement. Je kunt je tot uiterlijk 30 januari 12:00 uur inschrijven voor de appartementen.

Willemskwartier

De 31 appartementen zijn een aanvulling op de 84 woningen in fase 1 die ook te koop zijn. De appartementen en woningen komen rondom de huidige Willem II kazerne te staan. Het gehele gebied wordt de komende jaren herontwikkeld tot een bijzonder woongebied met in totaal circa 275 huur- en koopwoningen. Daarnaast realiseert gemeente Tilburg een basisschool en een BSO in één van de reeds bestaande gebouwen behorende bij het kazernecomplex.

Groene wijk

Een tijdje geleden schreven we al over de nieuwe, groene wijk bij Stappegoor: Willemskwartier. Een groene leefomgeving is belangrijk, want het draagt bij aan het welzijn en geluk van bewoners én is goed voor de biodiversiteit en klimaatbestendigheid. Door een mix van groene daken, natuur-inclusieve gevels en gevarieerde beplanting met waterberging, worden regenbuien op duurzame wijze opgevangen en wordt er zo een hogere mate van biodiversiteit bereikt. Ook zorgt groen voor verkoeling én voeding voor dieren. Het Willemskwartier staat voor een stedelijk woonmilieu, maar met een groen hart. Centraal gelegen met alle voorzieningen en het centrum van Tilburg op een steenworp afstand.

Meer informatie

In De Phil konden belangstellenden woensdagavond 18 januari al hun vragen stellen aan het verkoopteam van Willemskwartier. Tijdens de bijeenkomst konden bezoekers allerlei vragen stellen aan ontwikkelaar Consortium Stappegoor (BPD en SYNCHOON), aannemer Van Wijnen Rosmalen B.V. en Van de Water en Hart van Brabant Makelaars.

Wil je graag wonen in een appartement in Willemskwartier?  Oriënteer je dan hier. Inschrijven voor de bouwnummers van je voorkeur kan door in te loggen op de website uiterlijk tot maandag 30 januari aanstaande om 12.00 uur. Alle vragen kun je hier stellen.