Woo Hah! Festival vol hoogtepunten en volgend jaar tweedaags

woo hah

Nadat Woo Hah! Festival binnen mum van tijd uitverkocht en de duizend extra kaarten binnen een paar uur de deur uitvlogen, hadden wij hoge verwachtingen van Woo Hah! Festival. Deze heeft de organisatie wat ons betreft dan ook helemaal waargemaakt. 

Net als voorgaande jaren wilden we dit toonaangevende hiphopfestival in onze ‘eigen’ Spoorzone niet missen. Toen de timetable van het festival online kwam, besloten we het optreden van Skepta als eerste af te vinken. Toen we rond 16:00 uur in de Spoorzone aankwamen bleek dat duizenden anderen hetzelfde idee hadden. Het was druk in de rij en de wachtrij was af en toe zeker een uur. Toch merk je dat hiphoppubliek (misschien mede door het gedogen van softdrugs) vrijwel altijd erg ontspannen is. Weinig trammelant dus.

Energieke shows

Zelf kwamen we rond 16:45 uur het terrein op en haastten we ons naar de Koepelhal waar Skepta zijn opwachting maakte. Traditioneel begint een optreden van een rapper minimaal een kwartier later dan gepland en dat gebeurde nu ook. Dat kwam voor ons goed uit want daardoor maakten we de show van Skepta vanaf het begin mee. De show maakte de verwachtingen waar; de Britse rapper gaf veel energie op het podium en dat sloeg over naar het publiek.

Tegelijkertijd speelde Sevn Alias met een aantal bevriende rappers in de Wagenmakerij. Toen wij daar aankwamen speelden ze net het nummer ‘Mandela’ van SBMG. Door het grote aantal featurings op die track duurde dat nummer zo’n tien minuten. Toch bleef het publiek losgaan iedere keer als het refrein werd ingezet.

Zonnetje deed goed zijn werk

De zon deed aan het eind van de middag goed zijn werk en dus besloten we een kijkje buiten te nemen. Op dat moment was Tyler The Creator aan het optreden. Na Tyler The Creator was het de beurt aan Rico & Sticks met hun #opgezwolletotnu show. Van nieuwe tracks tot de tracks die we kennen uit de Opgezwolle-tijd, een groot deel van het repertoire kwam voorbij. Daarna wilden we eigenlijk terug de Koepelhal in voor het optreden van Young Thug. Helaas was het zo druk dat we niet meer naar binnen konden. Toen besloten we de innerlijke mens te verwennen met een burger van Polly Maggoo en een koude Jupiler.


Met een gevulde maag gingen we weer naar buiten voor het optreden van Action Bronson. Een opvallende verschijning door zijn formaat en gigantische baard. We besloten het eind van zijn optreden over te slaan en ons te haasten naar de Koepelhal waar A$AP Ferg stond geprogrammeerd. Dat bleek een goede keuze te zijn want het was eventjes later, net als bij de show van Young Thug, duwen en trekken om binnen te komen. Het muzikale hoogtepunt van Woo Hah! kwam voor ons ook tijdens dit optreden, waar A$AP Ferg rappers als A$AP Rocky, Tyler The Creator en Young Thug op het podium riep. Als afsluiter pikten we nog snel Schoolboy Q mee, die vooral zijn bekende hits ter gehore bracht.

Woo Hah! zet Tilburg op de kaart

En dan het eindoordeel; de locatie is top, de programmering is zeer goed en de prijs/kwaliteit is zeker naar verhouding. Voor nog geen 40 euro zie je alle bovenstaande acts en nog veel meer. Naar onze mening is het positief dat Woo Hah! volgend jaar een tweedaags festival wordt. Met 11.000 bezoekers, waarvan meer dan 1.000 Amerikanen kun je wel stellen dat het festival Tilburg écht op de kaart zet.