Bettie Serveert en De Kift op de vierde editie van Woolstock

Woolstock, het kleine idealistische festival ergens in een wei in de buurt van Tilburg, beleeft op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus 2017 alweer de vierde editie. De exacte locatie van dit feestje zal pas op het laatste moment bekend gemaakt worden aan de mensen die een kaartje gekocht hebben. Op het programma staan onder andere Bettie Serveert en De Kift.

Houtje-touwtje

De aanleiding om Woolstock te gaan organiseren was de ergernis van de organisatoren dat festivals steeds maar massaler en commerciëler worden. Zij dachten: “Laten wij het anders gaan doen”. Kenmerkend voor Woolstock zijn de gemoedelijke sfeer (bij het kampvuur), het ontbreken van geldstromen op het terrein, het duurzame karakter en het hoge houtje-touwtje gehalte. Om zo weinig mogelijk afval te produceren, wordt van elke bezoeker gevraagd zelf een beker, bord, bestek en een theedoek mee te nemen.

Bijzondere optredens

Inmiddels kan Woolstock al terugkijken op veel bijzondere optredens, zoals dat van Monomyth in 2014, Astrosoniq in 2015 en Stef Kamil Carlens in 2016. Dit jaar zijn er een heel aantal buitenlandse bands van de partij, zoals:

  • Mantis (België);
  • The Guru Guru (België);
  • Maidavale (Scandinavië);
  • Causa Sui (Scandinavië);
  • Terminal Cheesecake (Groot-Brittannië).

Ook Tilburg is vertegenwoordigd op het festival door onder andere:

  • PingPongPoëzie;
  • Sheewawah.

Dit alles is nog maar het topje van de muzikale ijsberg! Voor wie wil luisteren naar een voorproefje van alle bands, staan er op YouTube en Spotify playlists.

Tickets voor Woolstock

De kaarten zijn inclusief kamperen, eten en drinken en kosten voor een heel weekend €95,-. Een dagkaart voor de vrijdag kost €50,- en voor de zaterdag €65,-. Tickets zijn tot en met 23 augustus verkrijgbaar via de website van Woolstock en bij Sounds in de Nieuwlandstraat. Op het festival zelf worden geen kaarten verkocht en er zijn maximaal 500 kaarten beschikbaar. Wees dus snel als jij erbij wilt zijn. Tilburgers met een smalle beurs kunnen via de Meedoenregeling een Woolstockkaartje bemachtigen. Ook is Woolstock altijd op zoek naar vrijwilligers.

Houd het Facebookevenement in de gaten als jij op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen.

woolstock