Wordt Cake 5 de nieuwe Cake Boss?

Misschien heb je ook wel eens verlekkerd naar TLC’s Cake Boss zitten kijken. Je weet wel, de Italiaanse bakker in Hoboken die de mooiste en gekste taarten op bestelling maakt. Maar Cake Boss heeft er een concurrent bij en wel in ons eigen Tilburg: Cake 5.

Pim en Claudia de Laat van Cake 5 zijn hard op weg om stad en land te veroveren met de meest bijzondere taarten. Een exemplaar met zeven lagen voor 200 personen, een Italiaans Colosseum, een meter hoge Minion of een glow-in-the-dark taart. Op bestelling maken ze de gekste creaties.

Gekke taarten

“Ze worden steeds groter en gekker”, vertelt de trotse Pim. Zo stonden ze een tijdje terug nog om 12 uur ’s nachts een taart aan te snijden voor de negentiende verjaardag van Martin Garrix in zijn appartement. Voor de derde keer vroeg zijn agency om voor de verjaardag van de DJ een taart te maken. Het werd een eetbaar zwembad/podium van Ibiza hotel Ushuaia. inclusief rookeffecten, verlichting en vuurwerk. “Alles wat een vorm heeft kunnen we eigenlijk wel eetbaar maken.”

Dat is dan ook wat Pim tegen zijn klanten vertelt. Zo werd er eens gevraagd om een glow-in-the-dark taart te maken die eetbaar moest zijn én licht moest geven wanneer de rook opgeklaard zou zijn. “Dan vraagt Claudia aan mij: hoe kun je dat nu beloven?” lacht Pim. Maar na de nodige research lukte het alsnog en konden ze de exclusieve taart in no-time maken en bezorgen.

colloseumtaart

De kneepjes van het vak

Pim is het baktalent van Cake 5 die de smaken bepaalt en de cakes maakt. Ook doet hij de intake gesprekken met klanten waarbij wordt afgesproken hoe de speciale taart of bruidstaart eruit komt te zien. Daarbij is dan ook een proeverij waarbij je kan zien en proeven hoe de taart gaat worden. Claudia decoreert de taarten en heeft volgens haar echtgenoot ‘vingers waar gouden projecten uitkomen’. Dat heeft ze te danken aan haar opleiding bij St. Lucas en eerdere banen als styliste en als zelfstandig grafisch vormgever. Pim werkte voor het opzetten van Cake 5 (2014) twintig jaar als account manager.

Voordat ze begonnen met Cake 5 hebben ze de nodige opleidingen gevolgd zodat ze dit vak op topniveau kunnen uitvoeren. Zo volgde Claudia de Engelse en Amerikaanse opleiding op gebied van professionele taartdecoratie en leerde Pim de fijne kneepjes van het vak van meesterpatissier Robèrt van Beckhoven. Daar leerde hij om geen doorsnee taarten te bakken, maar om exclusieve smaken te bedenken en maken.

Geen saai biscuit, mierzoete jamvullingen of fondantlagen van een centimeter dik. Pim maakt bijvoorbeeld een bijzondere cake met Rosé Champagne, gevuld met vruchtenpuree en een flinterdunne laag fondant die bedoeld is voor decoratie en niet voor de smaak. Samen met de klant bepaalt hij niet alleen vorm maar ook de smaak van de taart. In de tussentijd blijft hij altijd op zoek naar de perfecte ingrediënten.

Samenwerken

Inmiddels zijn Pim en Claudia hard aan de weg aan het timmeren en zijn ze leverancier geworden van verschillende trouwlocaties als Phil Harmonie, Villa Vier jaargetijden, Van Der Valk Gilze en meer. Ook leveren ze wekelijks vers gebakken appeltaarten aan Villa Pastorie en maken ze op bestelling ook grote hoeveelheden brownies, macarons en ander speciaal gebak. Voor hun concept Cake Away (een taartje in een doosje) zijn er gesprekken met grote partijen zoals bioscopen en luchtvaartmaatschappijen.

en je benieuwd geworden naar de creaties van Cake 5? Bekijk dan ook eens de website of Facebook-pagina. Daar kun je de meest bijzondere exemplaren vinden (waaronder de taart die we samen met Cake 5 maakten voor het 12,5 jarig bestaan van Tilburg.com).