Workshop De Nieuwe Vincent in de Bibliotheek Midden-Brabant

Gratis naar Vincents Tekenlokaal

In verschillende bibliotheken in Midden Brabant kun je een speciale schilderles volgen. De Bibliotheek Midden-BrabantVincents Tekenlokaal en Kunstpodium T organiseren de workshops en gaan daarmee op zoek naar creatief talent.

Ben je tussen de 9 en 14 jaar en hou je van tekenen of schilderen? Doe dan mee! Met je mooie werk kun je meedingen naar een plek in de talententraining De Nieuwe Vincent, met masterclasses en een echte expositie!

Janita Vroomen

In tien verschillende bibliotheken geeft beeldend kunstenaar en docent Janita Vroomen les. Als deelnemer krijg je een mooi lesboekje over Vincent van Gogh. De workshop begint met een uitleg over kunstenaars. Wat is het om kunstenaar te zijn, wanneer ben je dat en hoe was dat voor Van Gogh? In Brabant zijn verschillende plekken belangrijk geweest voor Van Gogh. Ook daarover wordt iets verteld. Na twee kleinere tekenopdrachten wordt met verf een ‘meesterproef’ gemaakt, een werk waarin je kunt laten zien wat je geleerd hebt.

Workshops

Er kunnen maximaal 15 jongeren meedoen. De workshops worden op woensdag- of zaterdagmiddagen gehouden en duren twee uur. Ze vinden plaats in de bibliotheken van Oisterwijk (20 mei), Tilburg Wagnerplein (27 mei) , Waalwijk (30 mei), Udenhout (3 juni) Kaatsheuvel (6 juni), Goirle (10 juni) , Tilburg Heyhoef (13 juni) en Bibliotheek Tilburg Centrum (17 juni). Het eindresultaat is steeds een verrassend werk met Vincent van Gogh als inspiratie.
Meer informatie is te vinden op de websites www.bibliotheekmb.nl en www.denieuwevincent.nl. Aanmelden kan via een mailtje naar vangogh@bibliotheekmb.nl.

De Nieuwe Vincent

De Nieuwe Vincent is een gezamenlijk initiatief van Vincents Tekenlokaal en Kunstpodium T en in 2013 van start gegaan. De basis van het initiatief ligt in de verbinding tussen het Leerling/Meester project van Kunstpodium T en de plek waar de jonge Vincent van Gogh zijn eerste tekenles kreeg: Vincents Tekenlokaal.