Workshop voor zelfstandig wonende ouderen weer groot succes

workshop voor ouderen

De workshop voor ouderen die zelfstandig wonen, georganiseerd door het Rode Kruis Tilburg, was weer een groot succes. De workshop werd gehouden in de Pauluszaal van de Petrus Paulus kerk in Tilburg.

Workshop

De workshop ging over risico’s in en rondom huis. Een gratis workshop speciaal voor ouderen, die (semi) zelfstandig wonen. “Een groeiende groep” zegt de vrijwilliger van het Rode Kruis Tilburg. “Mensen blijven tegenwoordig tot op hoge leeftijd op zichzelf wonen. Het is belangrijk dat ze voor zichzelf kunnen zorgen.” De aanwezigen zijn enthousiast. Toos (85): “Normaal moeten we geven aan het Rode Kruis, nu komen jullie iets brengen.” De vrijwilliger reageert: “We doen ook ontzettend veel in eigen land.”

Zelfredzaamheid

De workshop benadrukt zelfredzaamheid.  “Ik rijd zelf nog naar Amsterdam om mijn dochter te bezoeken” zegt ze trots. “Mijn kinderen wonen niet in de buurt. Ik ben op mezelf aangewezen. Daarom volg ik deze workshop.” vertelt Toos.

Wil van de Akker noemt zichzelf met 72 jaar één van de jongste aanwezigen. We hebben het over de risico’s van internet en e-mail. “Het gaat tegenwoordig allemaal zo snel. Je overziet het niet meer. Dat is beangstigend.” Dat gevoel is begrijpelijk. Wanneer de organisatoren uitleggen, dat een smartphone tegenwoordig onontbeerlijk is, blijkt dat niet iedereen er één heeft of er behoorlijk mee overweg kan. Tijdens de koffiepauze verzamelen een handjevol mensen zich, die willen zien waar de zaklampfunctie op de smartphone te vinden is. De conclusie is duidelijk: zelfredzaamheid van ouderen in een snel veranderende wereld verdient terecht een steuntje in de rug. Voor meer informatie over deze workshop kun je contact opnemen met het Rode Kruis Tilburg: 013 – 5425163 of info@rodekruistilburg.nl.