Nieuws

Yard sale
Let op! Dit artikel is al 1542 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Nieuw in Tilburg: Yard Sale in de binnentuin van Club Smederij

Zondag 10 september vindt de allereerste editie van de Yard Sale plaats in de binnentuin van Club Smederij. Ondernemend Tilburgs talent kan tussen 13.00 en 18.00 laten zien wie zij zijn en wat ze doen. Bezoekers vinden hier ouderwetse gezelligheid in een modern jasje. Het wordt een creatieve marktplaats waar ondernemers, designs, sneakers, kleding en eten en drinken samenkomen.

Wij wisten dit natuurlijk al lang, maar Tilburg is booming. Tussen de standaard winkel- en voedselketens door ontwikkelen nieuwe zaakjes zich in razend tempo en schieten creatieve initiatieven als paddenstoelen uit de grond. Op de moderne werf die Tilburg heet, wordt iedere dag gebouwd en geknutseld, geschaafd en gehandeld. En het resultaat mag er zijn. Om dit te vieren en om te laten zien wat hip Tilburg allemaal in huis heeft op het gebied van design, mode, eten en muziek, vindt op zondag 10 september de allereerste editie van de Yard Sale plaats: een levende Marktplaats in de binnentuin van Club Smederij.

Een Marktplaats voor Tilburgs talent

De essentie van een Yard Sale is simpel: het kopen en verkopen van nieuwe en tweedehands spullen in een vrolijke sfeer, met cash in de broekzak, buideltas of in het vuistje, klaar om uitgegeven te worden. Tijdens deze eerste editie zal de binnentuin van Club Smederij dienst doen als een soort Marktplaats, maar dan in het echt en bovenal honderd keer gezelliger. Voor ondernemend en creatief Tilburgs talent is de Yard Sale de ideale plek om te laten zien wie ze zijn en wat ze doen, voor de bezoeker is het dé plek voor een ouderwetse zondag heerlijk struinen, hangen, luisteren, eten en kopen.

Onder de swingende klanken van Tilburgse dj’s als Flamboyant en Cinta Soul zullen de mannen van LOC Brewery hun favoriete speciaalbiertjes tappen, terwijl de bezoeker kan struinen langs kraampjes van inmiddels gerenommeerde Tilburgse winkels als Kingdom Skateshop, TIEN en Mint&Pepr.

Oud en nieuw gaan deze dag hand in hand. Zo laat Roog Bikes zien hoe ze vintage racefietsen een tweede leven inblazen en toont Petra Vintage Clothing met haar collectie aan dat tweedehands kleding nog steeds enorm hip is. Maar het kan nog gekker: de heren van het bekende Tilburgse rapduo Boef en de Gelogeerde Aap bieden tijdens deze eerste editie zelfs hun complete inboedel aan!

Niks moet, alles mag

De bezoeker zal niet verhongeren tijdens de Yard Sale. Neem bijvoorbeeld een burger bij de Burger Bike of vul een bordje met overheerlijke street comfort food van het Frans-Aziatisch getinte Atelier Kokumi. Drink een drankje en ontspan. Niks moet deze dag, alles mag. De Yard Sale is zoals Tilburg zelf is: alles kan, alles mag en alles en iedereen wordt met open armen ontvangen. Het zal een zondag worden met oud en nieuw, hip en old school door elkaar.

De Yard Sale in Club Smederij start om 13.00 uur en zal op zijn vroegst haar tuindeuren sluiten rond 18.00 uur, afhankelijk van de drukte en gezelligheid. Bij slecht weer zal de Yard Sale naar binnen worden verplaatst. De gehele organisatie ligt in handen van Mannen van Spraakwater.

Reageer op dit bericht