Zeeuwse Tilburger gaat de Kustmarathon rennen voor het goede doel

jurriaan vogel

Nee, een marathon heeft hij nog nooit eerder gelopen en dat hij gelijk voor een van de zwaarste van ons land gaat, is zeer bewonderenswaardig te noemen. Het scheelt misschien dat het in een omgeving is die hij als geboren Zeeuw kent én omdat Jurriaan Vogel (29 jaar) met de marathon geld inzamelt voor mensen die in armoede leven. Lees snel verder. 

Ruim 42 kilometer ploeteren, zwoegen en doorgaan over de Zeeuwse stranden, dijken en duinen. 1 oktober gaan er weer massaal mensen van start bij de populaire Kustmarathon die voor de negentiende keer wordt gehouden. Tussen die duizenden ontwaren we straks Jurriaan Vogel die afkomstig is uit Middelburg, maar voor zijn studie al een tijd terug naar Tilburg is verhuisd. “Het uitlopen van de marathon gaat mij een boost geven en ik hoop ook op mijn beurt anderen een boost te geven.”

Geld ophalen voor de Quiet Community

Dat zet Vogel om in een inzamelactie voor de Quiet Community die hij onlangs heeft leren kennen. Hij vertelt: “Ik vind dat een prachtige organisatie die zich op een goede manier inzet voor mensen in armoedesituaties en voor hen verschillende activiteiten organiseert. Ik zie bij de communities die lokale solidariteit en dat spreekt mij enorm aan. Daarnaast vind ik het tijdschrift, de Quiet 500, ook een goed initiatief; een ‘armoedeglossy’ die met een knipoog het verhaal van mensen in armoede vertelt en zo ook bespreekbaar maakt.”

Voor de Quiet heeft Vogel een QR-code gekregen die hij heeft gedeeld op zijn eigen kanalen waarmee hij geld inzamelt. Hij verwacht via zijn werk, maar ook met vrienden, familie al aardig wat op te kunnen halen, maar Vogel hoopt toch op zeker minimaal € 1000 te kunnen rekenen. “Daarmee wil ik mijn steentje bijdragen aan het verlichten van armoede.”

Ook bijdragen? Dat kan via deze link. Vergeet daarbij niet “Kustmarathon Jurriaan” te vermelden!