Zes kunstenaars veroveren leegstaand winkelpand in het centrum met kunst

Goed initiatief! Vanaf deze maand kun je in het leegstaande winkelpand aan het Stadhuisplein 327 – waar voorheen Cheaque was gevestigd – genieten van kunst. Iedere maand is er een andere kunstenaar aan het werk in het pand. Rick van Strien, Veerle Melis, Bianca Co, Marit Biemans, Puk van de Wouw en Iris Papenborg zijn uitgenodigd om tot november 2023 te werken in de binnenstad. Lees verder.

Vorige maand deed Stichting Ateliers Tilburg een oproep aan Brabantse kunstenaars om een plan in te dienen voor deze ‘white cube’ in de binnenstad. Beeldend kunstenaars Koen Delaere en Ema Vanekova maakten samen met de stichting een selectie.

Programma komende maanden

De kunstenaars zullen niet alleen werk maken, ook zoeken zij interactie met het winkelend publiek of de locatie an sich. Zo zal Rick van Strien, wie nu al van start is, het gesprek aangaan over kleur en de stad Tilburg. In juli bouwt Veerle Melis een droomhuis van papier en in augustus gaat Bianco Co werken met afval wat ze vind in de winkelstraten. Vanaf september slaan Marit Biemans, Puk van de Wouw en Iris Papenborg de handen ineen om als collectief te werk te gaan. In de maand november wordt het werk van al deze residenten samen getoond in een overzichtstentoonstelling.

Meer informatie

Er worden daarnaast diverse publieksmomenten georganiseerd. De aankondigingen en exacte data vind je op de website en de socials van Ateliers Tilburg. Bij deze ook een uitnodiging om binnen te wandelen wanneer de deuren openstaan.

Deze AIR is zichtbaar van juni tot en met november en is een initiatief van Stichting Ateliers Tilburg. Ateliers Tilburg biedt ruimte aan makers. Dat doen zij door het beheren van 250 atelierruimtes in de stad. Daarnaast bouwen zij graag mee aan een sterke community in de Tilburgse kunstscene.