Zes ondernemers Gedeputeerde benoemd tot Brabants Besten

Brabants Besten

Op 11 juni 2015 benoemt gedeputeerde Bert Pauli (Economische Zaken) de Brabants Besten voor de periode 2015/2016 op het provinciehuis. Hier zijn 6 bedrijven uit Midden Brabant bij. Onder andere Hoppenbrouwers Techniek uit Udenhout en Bonheur Horeca Groep uit Tilburg zijn van de partij. 

Deze Brabantse ondernemers zijn koplopers op het terrein van sociale innovatie en sociaal ondernemen. Zij zullen als Brabants Besten een jaar lang innovatief werkgeverschap promoten.

Met de nieuwe wet Werk en Zekerheid die 1 juli ingaat, verandert er veel voor werkgevers. Brabants Besten hebben deze wet niet nodig om een goede werkgever te zijn. Deze ondernemers onderscheiden zich nu al door de innovatieve manier van werkgeverschap: ze geven het personeel bijvoorbeeld een opleiding, werken met zelfsturende teams, of nemen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst.

Het komend jaar gaan Brabants Besten met grote regelmaat op pad om collega-ondernemers te inspireren met hun verhalen en voorbeelden over innovatief werkgeverschap. Zo vormen zij de voorhoede van een meer toekomstbestendige en inclusieve Brabantse arbeidsmarkt en dragen zij bij aan verdere versterking van de economie.