Zestiende editie Tilburg Zingt komt eraan: dit kun je verwachten

Tilburg Zingt 2019

Tijdens Koningsnacht kleurt Tilburg weer oranje. Dit jaar zal op vrijdag 26 april alweer de zestiende editie van Tilburg Zingt plaatsvinden. Het grootste meezingfestijn en uithangbord van Tilburg zal vanaf 19.00 uur starten (terrein geopend vanaf 18.00 uur). Dus prik de datum in je agenda en begin alvast met het smeren van de keel, want ook dit jaar wordt het een enorm spektakel!

Het jaarlijkse meezingfestijn wordt dit jaar voor de 16e maal en wederom in het centrum van Tilburg georganiseerd. Ook dit jaar op de oude vertrouwde locatie. Op de Schouwburgring, wat zich al jaren op rij heeft bewezen als prachtige locatie, voor dit gezellige openluchtevenement.

Nieuw dit jaar

Nieuw dit jaar is het podium, wat heel centraal in het midden van het terrein wordt geplaatst. Ook nieuw dit jaar is de tribune! Deze gaat gefaciliteerd worden door Stichting Met je hart (een stichting die het gevoel van eenzaamheid probeert te verzachten door mooie sociale ontmoetingen aan te bieden.) Zij zullen ook hun ouderen mee nemen naar dit mooie feest. De festiviteiten barsten op vrijdag 26 april 2019 los vanaf 18.00 uur met het warmdraaien van DJ Wietse!

Podiumteam en presentatoren

Ook dit jaar zal een enthousiaste groep voorzangers op het podium meezingen met het publiek. Het Tilburg Zingt podiumteam, wat deze editie bestaat uit +/- 100 koorleden van o.a. Koor PistacheDes UniqueJongerenkoor PippijnPopkoor Divers, Green Forest Singers, Just For Fun koor, De Bettie Akkemaais, Rock- en Popkoor Trammelant en 3 nieuwe deelnemers: gelegenheidskoor van het BD “de Gouden Keeltjes, Middenkoor Katharsis en Popkoor Prestige.

Zij zullen worden begeleid door de 2 presentatoren van dit jaar en dat zijn niemand minder dan Rogier van Oosterhout bekend van: “Schatje mag ik je foto”, maar vele kennen vooral zijn fijne stem als vele voice-overs bij diverse programma’s en hij houdt zich nu vooral bezig met coaching. Dit jaar een nieuw gezicht op het grote podium, niet nieuw natuurlijk, want afgelopen december presenteerde hij nog de wintereditie. Leo Alkemade bekend van o.a. Sluipschutters en Kanniewaarzijn. Maar natuurlijk ook van It takes two waar hij zichzelf ontpopte als ware zanger.

Tilburg Zingt 2019

Tilburg Zingt opent het evenemententerrein vanaf 18.00 uur. Het publiek kan dan al lekker in de stemming komen en langzaam warmdraaien op de muziek. Ben je benieuwd naar de playlist van 2019? Deze vind je hier.