Zeven Eurovisie Songfestival-outfits binnenkort naar Tilburg voor tentoonstelling in het TextielMuseum

eurovisie songfestival textielmuseum

Liefhebbers van het Eurovisie Songfestival konden afgelopen weekend hun hart ophalen en genieten van spectaculaire shows en spetterende fashion statements. De organisatie van het Songfestival besloot om de presentatoren en Nederlandse artiesten in creaties van eigen bodem te hullen. Het TextielMuseum haalt zeven van deze bijzondere stukken naar Tilburg. Zo zijn onder andere de outfits van Edsilia Rombley, Chantal Janzen, Nikki de Jager en Davina Michelle binnenkort in Tilburg te bewonderen. 

Foto’s: Chris Philippo/NPO/NOS/AVROTROS

De creaties zijn van 9 juni tot en met 10 juli 2021 in het TextielMuseum te zien. Benieuwd naar een voorproefje van de modecreaties? Check dan vooral de website van het TextielMuseum.

Het idee voor deze presentatie werd geboren toen modeontwerpster Tess van Zalinge de opdracht kreeg om een outfit te ontwerpen voor het Songfestival. Van Zalinge stond al gepland als één van de ontwerpsters in een groepsexpositie die vanaf 26 juni in het museum te zien is. In deze tentoonstelling is te zien hoe kunstenaars, vormgevers en modeontwerpers hun ideeën tot stand brengen, van schets tot eindproduct.

Meer informatie

De tentoonstelling en openstelling van het TextielMuseum is onder voorbehoud van de coronamaatregelen. Via de website en social media kanalen van het TextielMuseum kun je de laatste updates blijven volgen.