Zeven streetart objecten duiken op in Tilburgse binnenstad

streetart

Hoewel de derde editie van het Tilburgse kunstfestival Kaapstad vanwege de corona-maatregelen is uitgesteld naar 13, 14 & 15 augustus 2021, worden bewoners en bezoekers van Tilburg toch ook dit jaar verrast door een aantal kunstwerken op uitzonderlijke plekken. Zo maakte de Amsterdamse kunstenaar Frankey maar liefst zeven streetart objecten, kriskras door het centrum van Tilburg. Van tekenfilm personage Homer Simpson bovenop een dansschool en een pizza-etende reiger op het dak van een grote pizza-keten, tot een draaimolen-paard op een lichtmast.

Frankey – die vorige maand veelvuldig in het nieuws was door de Lego-versie van volkszanger André Hazes die hij op de Dam in Amsterdam plaatste – is blij dat hij net als vorig jaar Tilburg weer tot zijn werkterrein heeft mogen maken: “Ik vind het tof dat Kaapstad niet stopt met de bewoners van Tilburg verrassen. Helemaal nu het festival niet door kon gaan. Toen ik gevraagd werd door de organisatie om toch ook dit jaar een aantal werken te maken, heb ik meteen toegezegd. Hopelijk zorgen ze net als vorig jaar weer stuk voor stuk voor een glimlach.”

Kaapstad

Kaapstad is een festival in de binnenstad van Tilburg en bestaat sinds 2018. Tijdens Kaapstad wordt de binnenstad van Tilburg drie dagen lang gekaapt door lokale, nationale en internationale kunstenaars die zorgen voor verbazing, een lach en verwondering. Kunst in de openbare ruimte krijgt dankzij Kaapstad weer een nieuwe dimensie. Installaties en performances laten de bezoekers en toevallige passanten stilstaan en nadenken over wat ze nu écht zien.