Donders en De kok succesvol op NK Marathon en Blauwe Meer Cross

Marjon de Kok uit Goirle is tweede geworden tijdens het Nederlands Kampioenschap marathon in Goirle. De atlete van Team Global-e Runnersworld en Prins Hendrik deed 2 uur, 57 minuten en 12 seconden over de Marathon van Amsterdam. De Kok liep een constante wedstrijd en moest allen Jacelyn Gruppen voor laten gaan. In haar eigen categorie V35 was ze de sterkste. Het was voor De Kok de eerste marathon die ze volbracht.

Blauwe Meer Cross

Christ Donders van Team Global-e Runnersworld heeft zondag de Blauwe Meer Cross in Loon op Zand gewonnen. De Tilburger had 30,20 minuten nodig voor de afstand van 8250 meter. Daarmee was hij zowel de snelste in zijn eigen categorie M35 als overall in de allereerste cross van het seizoen. Herman van Haaren uit Tilburg werd in de categorie M55 derde in 36,16 minuten. Bij de junioren A moest Rob Honcoop uit Rijen alleen Mels Lembregts van THOR uit Roosendaal voor zich dulden. Zij liepen respectievelijk 20,34 en 19,57 minuten op de 5,5 kilometer.

Rowan van Dongen uit Drimmelen van Team Global-e Runnersworld werd derde bij de vrouwen. Zij deed 26,17 minuten over de 5,5 kilometer.