Zilveren jubileum van de Truck Tour Tilburg

Op zondag 22 april is het zover: de jaarlijkse Truck Tour Tilburg vindt plaats. Maar liefst 270 vrachtwagens rijden voor het 25e jaar in een colonne door de omgeving van Tilburg. Een recreatieve dagtocht die de mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking een leuke dag bezorgt en tevens het imago van de vrachtwagenchauffeur opvijzelt.

De Stichting Truck Tour Tilburg was met zijn honderden enthousiaste vrijwilligers als winnaar gekozen voor de vrijwilligersprijs 2007 van de gemeente Tilburg. Hierdoor is de stichting niet alleen een hoorbare maar ook een zichtbare organisatie geworden.

De Truck Tour Tilburg is een schitterend evenement met een landelijke uitstraling, voor zowel de mensen met een beperking als voor de vrachtwagenchauffeurs. De Stichting Truck Tour Tilburg is hoofdzakelijk aangewezen op steun van het bedrijfsleven en particulieren. De bedrijven stellen hun vrachtwagens en brandstof ter beschikking, leveren hun bijdrage voor onder andere het gebruik van materiaal, de lunchpakketten, de attenties voor de deelnemers of gewoon een sponsorbijdrage.

Evenals in de afgelopen jaren zijn er weer een groot aantal inschrijvingen ongeveer 450 deelnemers en bijna 350 vrachtwagenchauffeurs hebben zich aangemeld. Er is echter een limiet van 270 vrachtwagens, anders wordt de stoet te lang en de organisatie ervan te groot. Je kunt je nu al voorstellen dat 270 vrachtwagens op een rij heel wat geregel met zich mee brengt. Hierdoor zullen er een aantal deelnemers, dat voorgaande jaren al zijn mee geweest een jaartje moeten overslaan.

Bovendien wordt alles door vrijwilligers ten uitvoer gebracht, ruim 350 in totaal. Zo'n 240 motorrijders begeleiden vrijwillig de colonnes en sluiten de verkeerspunten voor ons af, ook rijden er wagens van het Rode Kruis mee. Verder zijn een groot aantal vrijwilligers op de zaterdag en zondag belast met het klaarmaken van lunchpakketten, het vullen van tasjes met attenties voor de deelnemers, het inrichten van de stopplaats, het koffiezetten, het regelen van het verkeer op de vertrek- en stopplaats en ga zo maar door. Iedereen wil maar al te graag de deelnemers de dag van hun leven bezorgen.

Bedrijven of particulieren die de Stichting Truck Tour Tilburg in geld of natura willen steunen, of als vrijwilliger willen helpen kunnen natuurlijk contact opnemen met een van de bestuursleden van de stichting (zie www.trucktourtilburg.nl).

Dagindeling
‘s-Morgens om 8.00 uur begint de dag op het Industrieterrein Katsbogten bij bet bedrijf van Schenker en bij het bedrijf van Huijbregts in Tilburg die hun terrein belangeloos ter beschikking stellen. Daar vindt de aanmelding plaats.
De dagtocht van ongeveer 68 kilometer gaat door Tilburg en omstreken. Elk jaar een andere route. Van tevoren wordt precies nagegaan waar we langs kunnen en mogen rijden. Ook wordt rekening gehouden met stiltegebieden, zoals bij kerken of dierenverblijven, daar mag dan niet luid getoeterd worden.
Om 10.00 uur vertrekt de stoet in vier colonnes met tussenpozen van een kwartier. Het eerste deel van de route leidt naar de stopplaats, bij de Gebr Versteijen aan de Gesworenhoekseweg te Tilburg,die hiervoor zijn terrein gratis ter beschikking heeft gesteld, waar tussen de middag wordt geluncht.

Tijdens de stop is er volop live muziek van onder andere de zangers Duo Dos, Henry Huijsmans, Paul Oppermans, Martijn Geboers, Maikel Humble en de orkesten Toetsie Foetsie, Bekek Ut Is, Zuutjes Aon.  Tevens is er een DJ aanwezig, te weten Rob van Trier met disco Memory, de muziekkunstenaar Arthur van Poppel. De discoverlichting wordt verzorgt door Ultra Sound en verder is de Van Geel Roadshows aanwezig met zijn promotietrailers.

Na ongeveer 3 uur vervolgt de stoet zijn route om ongeveer om 16.30  uur weer op het Industrieterrein Katsbogten in Tilburg te arriveren.

Route
De colonne rijdt op de heenweg (vertrek 10.00 uur) de volgende route:

Vertrek – TILBURG – Emma Goldmanweg, Clara Zetkinweg, Aletta Jacobsweg, Mina Krusemanweg, Rielseweg, Dr. Hub. van Doorneweg, Ringbaan Zuid, Goirleseweg – GOIRLE – Tilburgseweg, Rillaersebaan, Abcovenseweg – TILBURG – Stappegoorweg, Ringbaan Zuid, Weth. Baggermanlaan, Fatimastraat, Ringbaan Oost, J.P. Coenstraat, Hoevense Kanaaldijk, Bosscheweg – BERKEL ENSCHOT- Kerkstraat, ’t Zwaantje, Eikenboschweg, Raadhuisstraat, Sint Willibrordstraat, Pastoor van Tilborgstraat, Durendaeldreef, Gen Eiserhouwerweg, Puccinilaan, Burg. Bechtweg, Nederlandweg – TILBURG – Zuiderkruisweg, Vlashoflaan, Sweelincklaan, van Amerooylaan, Beethovenlaan, Strausslaan, Vlashoflaan, Stokhasseltlaan, Componistenlaan, Verdiplein, Puccinistraat, Dirigentenlaan, Mascagnistraat, Heikantlaan, Zevenheuvelenweg, Swaardvenstraat, Dongenseweg, Kranenberg, Heieinde, Apollostraat, Herasstraat, Gesworenhoekseweg.
(aankomst pauzeplaats bij de Gebr. Versteijnen te Tilburg om 11.40 uur

Terugroute (vertrek 15.00 uur): TILBURG – Dongenseweg, Taxandriëbaan, Lage Witsiebaan, Reitse Hoevestraat, Wandelboslaan, Postelse Hoeflaan, Westerpark, Baden Powelllaan, Jozef Platteweg, Burg.Baron van Voorst tot Voorstweg, Moerse Dreef, Bijsterveldenlaan, Middeldijkdreef, Reedijkdreef, Renkumlaan, Spaarnewoudelaan, Dalemdreef, Kijkduinlaan, Kasterenlaan, Campenhoefdreef, Dongewijkdreef, Lombardijenlaan, Harlingendreef, Heereveldendreef, Huibevendreef, Burg.Baron van Voorst tot Voorstweg,  Bredaseweg, Baroniebaan, Gilzebaan, Deltalaan, Beeklaan, Dr. Hub van Doorneweg, Rielseweg, Mina Krusemanweg, Emma Goldmanweg (Aankomst bij eindpunt om 16.30 uur).