Zingen op Koningsnacht tijdens Tilburg Zingt 2015

Het lijkt misschien nog wat ver weg, maar over een kleine maand tovert Nederland alweer oranje voor de verjaardag van Wimlex. En in Tilburg vieren we dat natuurlijk met het grootste meezingevenement van Nederland: Tilburg Zingt. Op Koningsnacht kun je keihard meezingen met heerlijke hits.

Ben je nog niet bekend met het typisch Tilburgse evenement? Dan leggen we het even voor je uit. Op het podium zingen zo’n tien koren een avond lang de beste hits. Samen met zo’n tienduizend oranje bezoekers zing je deze liedjes mee. Om ervoor te zeggen dat je de goede tekst meeblèrt worden er krantjes uitgedeeld met de songteksten van de liedjes. Zo weet je zeker dat je er niet per ongeluk een mama appelsap ingooit.

Programma

Deelnemende koren van dit jaar zijn Brabants Bont, Des Unique, Family Toppers, Calliope, Canterra, Canzonetta, Jongerenkoor Pippijn, Koor Pistache, De Green Forest Singers, Zanggroep Perpleks, Popkoor Divers en Trammelant. Rogier van Oosterhout en Mac Meeuwis zijn net als vorig jaar weer de presentatoren en gezichten van Tilburg Zingt. De playlist van het evenement wordt voorafgaand bekend gemaakt. Houd daarvoor ook de website in de gaten.

De elfde editie van Tilburg vindt plaats op zondag 26 april 2015 aan de Schouwburgring in Tilburg en is zoals altijd gratis toegankelijk. Om 18.00 uur gaat het terrein en de bijbehorende barren open en worden de vroege vogels opgewarmd. Om 19.30 uur gaat het evenement van start. Volgens traditie wordt er geopend met het Tilburgs Volkslied. Om 00.00 uur wordt Tilburg Zingt afgesloten met het Wilhelmus en neemt een DJ het over. Om 01.00 uur sluit het terrein en kun je voor een afterparty terecht in de Stadhuisstraat.

zingtfoto

Jong Tilburg Zingt

Elk jaar is er naast Tilburg Zingt ook een versie voor kids: Jong Tilburg Zingt. In de Stadshuisstraat vindt de ‘kleine’ editie van het meezingevenement plaats op 14 mei van 13.00 uur tot 20.00 uur. Kinderen krijgen de kans om hun zangkunsten te laten horen aan vaders, moeders, opa’s, oma’s en natuurlijk de andere kinderen. Jong Tilburg Zingt is gratis en met een popcornkraam, suikerspinnenkraam, genoeg ranja en chips het ideale uitje voor het gezin.

Ben je benieuwd naar Tilburg Zingt? Bekijk dan ook eens de foto’s van terug van vorig jaar. Voor meer informatie kun je terecht op www.tilburgzingt.nl.