Zitfeestjes, pieten speurtocht, kunstexpositie en veel meer: 7x leuke uittips in Tilburg dit weekend!

uittips

Plannen aan het maken voor dit weekend? Ondanks de nieuwe coronamaatregelen, is er nog steeds genoeg te doen. Benieuwd wat allemaal? Wij geven je wat leuke uittips. 

PS. de horeca is helaas tot slechts 20:00 uur geopend. En die branche had het al zwaar te verduren. Dus ga vooral lekker naar je favoriete horecazaak en steun ze met een borrel, lunch of early-dinner.

Leuke uittips op een rijtje

#1: Zitfeestjes op de Korte Heuvel

Shoco en Live pakken dit weekend uit met een uitgebreid programma. Zo treden artiesten als Mart Hoogkamer en John West op. De kaartverkoop hiervoor gaat hard. Er staan ook een aantal leuke events op het programma met vrije inloop. Denk aan het feestje ‘Vissa’ met oesters voor slechts €1,50.

#2: Biënnale Brabant

Kunstliefhebbers opgelet! Je kunt nog steeds genieten van de jubileumeditie van Biënnale Brabant in de Koepelhal. Bij deze belevingsexpositie kun je terecht voor bijzondere kunst en verlichting. Van schilderijen tot beelden en van fotografie tot glassculpturen.

#3: Cabaretvoorstelling TYRO bij Schouwburg Concertzaal Tilburg

Vrijdagavond geven drie verschillende cabaretiers een try-out voorstelling bij Schouwburg Concertzaal Tilburg. Zo heb je de kans om verschillende cabaretiers en hun shows te ontdekken voordat het grote publiek dit doet.

#4: Pieten speurtocht bij Klooster Nieuwkerk

Zin in een leuk uitstapje met de kids? Klooster Nieuwkerk organiseert zaterdag (en op andere momenten) een pieten speurtocht. Zo ben je lekker in de buitenlucht (en in een prachtige omgeving) met je gezin in de weer.

#5: Sinterklaas en pieten op bezoek bij Winkelcentrum Heyhoef

Zaterdag komen sinterklaas, pieten en een pietenband langs in Winkelcentrum Heyhoef. De sint en pieten komen langs tussen 13:00 – 16:00 uur. Je kunt dan ook met hen op de foto. Uiteraard zijn de winkels ook geopend.

#6: Nesim El Ahmadi met voorstelling ‘TaBoe’ bij Schouwburg Concertzaal Tilburg

YouTuber en presentator Nesim El Ahmadi gaat met een nieuwe cabaretvoorstelling de Nederlandse theaters in. Zaterdagavond komt hij langs in Tilburg. Tijdens de voorstelling bespreekt Nesim taboes en verhalen die voor hem belangrijk zijn. Hoe is het om de zoon van een vluchteling te zijn? Wat was zijn zoektocht naar zijn geloof, of hoe was het om op jonge leeftijd te trouwen met een christelijke vrouw en zelf moslim te zijn? Nesim deelt zijn verhaal op een grappige manier.

#7: Bikken & Buizen bij Café de Slijterij

Zin in een lekkere zondagmiddagborrel met muziek, lekker eten en een uitgaansvibe ondanks dat je op je kruk moet blijven zitten? Ga dan naar de nieuwe editie van Bikken & Buizen bij het altijd gezellige Café Slijterij aan de Korte Heuvel.

Meer uittips

Maar natuurlijk is bovenstaand overzicht slechts een selectie van wat er dit weekend allemaal te doen is in Tilburg. Benieuwd wat er allemaal nog meer te beleven valt? Check dan onze uit-agenda.

Organiseer jij de komende maanden leuke evenementen? Stuur dan vooral een mailtje naar info@tilburg.com.