Zo bewaar je privacy midden in een stad

privacy

Bestaat er iets heerlijkers dan wonen in de binnenstad van Tilburg? Alle faciliteiten en gezelligheid op loopafstand. Toch wil je de nodige privacy behouden zodat je huis echt jouw huis blijft. Hoe je dat doet? Veneta geeft je een aantal tips.

Bijdrage door: Veneta.com

Effectief groen gebruik

Wanneer je over de luxe van een voortuintje beschikt, kun je hier een heg hoger dan 2 meter plaatsen. Zo hebben de gluurders geen kans om je ochtendritueel te verstoren en kun jij doen waar je thuis zin in hebt. Let er wel op dat dit ook ten koste gaat van het uitzicht naar buiten en lichtinval!

Safety first

Privacy hoeft niet altijd tast- of zichtbaar te zijn. Het gevoel dat indringers niet welkom zijn in je woning zal bijdragen aan je gevoel van privacy. Zorg daarom dat je huis voorzien is van snufjes die inbraak/diefstal tegengaan. Voorbereid zijn is altijd beter dan achteraf spijt hebben! DIY: kanten raambeschermers Meer privacy hoeft niet duur of ingewikkeld te zijn, je kunt het helemaal zelf doen! Dit heb je er voor nodig!

  • Water, op kamertemperatuur en gekookt
  • Maïzena
  • Kant, voldoende voor je hele raam
  • Scherpe schaar
  • Meetlint
  • Verfkwast

Knip allereerst het kant op maat, zodat het precies op je raam past. Maak vervolgens een pasta, dit doe je door twee eetlepels maïzena en 60ml water op kamertemperatuur in een grote pot te doen. Kook vervolgens een halve liter water en voeg deze bij het mengsel. Roer het door tot er een dunne lijmachtige substantie ontstaat.

Plak nu de kant op het raam en smeer met de kwast het smeersel over het kant tot het materiaal verzadigd is. Ben je uitgekeken op je zelfgecreëerde privacy? Dan was je het gemakkelijk van je ruiten met zeep en warm water!

De gemakkelijke weg

Is je eigen privacy creëren te veel werk? Dan kan het ook op de vertrouwde weg: raamdecoratie. Met verschillende soorten raamdecoratie ben jij de baas over je eigen privacy. Kies bijvoorbeeld voor een duo rolgordijn, daarmee kun je zelf de lichtinval en privacy combineren. Houten lamellen van Veneta.com beschikken over een privacysluiting. Zo kun jij lekker naar buiten loeren zonder dat langslopende mensen naar binnen kunnen gluren. Ideaal!