Zo komt het Stekelenburgplein in de Spoorzone eruit te zien [ontwerpfoto’s]

stekelenburgplein

De Spoorzone is volop in ontwikkeling en is een van de hotspots van Tilburg. Komende jaren wordt het gebied uitgebreid met onder andere woon- en werkvoorzieningen. Maandagavond werd bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan voor het Stekelenburgplein heeft vastgesteld. 

Plan-T

Dit maakt het mogelijk dat er aan het plein nieuwbouw gerealiseerd kan worden. De ontwerpen hiervan zijn hieronder te zien en zijn definitief. Het hoge gebouw wordt een woontoren en in het lagere gebouw komen kantoren. Het laatste gebouw gaat Plan-T heten.

Onder in de plinten is ruimte voor commerciële ruimten. Dit moet ervoor zorgen dat het plein gaat bruisen. De bouw start in 2018 en waarschijnlijk gaat de ontwikkeling van het kantoorgebouw als eerste van start. Uiteindelijk moet Plan-T in 2019 worden opgeleverd.

”Kantoorgebouw Plan-t, vernoemd naar een tot de verbeelding sprekend treinstel uit de jaren 60, wordt gerealiseerd in het hart van de Spoorzone 013 te Tilburg. Een ontmoetingsplaats voor bedrijven en organisaties die graag geïnspireerd worden door hun omgeving. De architectuur is tijdloos hoogwaardig, de locatie dynamisch en op steenworp afstand van het Centraal Station en de rondweg,” zo is te lezen op de website Spoorzone013.nl.

thumbnail_IMG_6118 thumbnail_IMG_6119 thumbnail_IMG_6120