11 tips om de herfst in Tilburg door te komen

De zomer zit er helaas echt op! Tropische temperaturen en lange zonnige dagen maken plaats voor grijze, grauwe en regenachtige dagen. Moet je daar dan van balen? Ja, misschien wel. Moet je jezelf daardoor uit het veld laten slaan? Natuurlijk niet! Hier 11 tips om de herfst in Tilburg door te komen.

Fotobijdrage: Etienne Liem

#1: Shoppen: niemand heeft zin om met 30 graden door de stad te struinen.

De paraplu helemaal thuis laten? Onder andere de Westermarkt, Paletplein, Wagnerplein, Emmapassage en Schouwburgpromenade zijn overdekt.

#2: Theeleuten en special coffees drinken

Denk bijvoorbeeld aan LocalsMugs & Muffins, Buutvrij of Kaldi. Bij het rondje inventariseren op de redactie naar leuke uitjes in de herfst valt op dat onder vrouwelijke medewerkers de High Tea ook erg populair is. 

#3: Ontspanning: jezelf druk maken doe je maar tijdens het werken

Wat denk je van een dagje lekker zwemmen bij Stappegoor, een sauna pakken bij Thermen of CitySauna of een goeie pot bowlen bij Dolfijn Bowling

#4: Spanning en sensatie: als je jezelf tijdens het werk ook niet druk maakt

Bijvoorbeeld door een bezoek aan de Voltage. Bij de Voltage kun je onder andere karten, lasergamen en footpoolen.

#5: Filmpie pakken

Een speciaalbiertje bij Cinecitta, Club Seats bij Pathé of op maandag voordelig naar de bios bij Euroscoop? Wekelijks zetten wij de bioscoopagenda’s trouwens naast elkaar.

#6: Bezoek eens een museum, kan echt geen kwaad

Denk aan het Natuurmuseum, Textielmuseum, Vincent’s Tekenlokaal en natuurlijk De Pont

#7: IJshockey op hoog niveau: let’s go Tilburg

Zeker aan te raden aangezien ze nu in de Oberliga spelen. Wedstrijden tegen Duitse opponenten beloven dit jaar spektakel te bieden. Check het wedstrijdschema van de Trappers. 

#8: 1 woord, 9 letters: herfstbok

Onze favoriete spots: de Korte Heuvel, Oude Markt en Stadhuisstraat. Maar vergeet ook vooral het Piusplein, Pieter Vreedeplein, de Piushaven en het Dwaalgebied komende herfst niet over te slaan. 

#9: Netflix

Huispak aan, dekentje erbij, kop thee in de hand en de bank op. Ideaal!

#10: Spellekes speulen

Welk spel? Vraag het eens na bij Roman van De Dobbelsteen. Hij weet alles te vertellen over de beste en meest bijzondere spellen.

#11: Zonnebankske scheppen

Voor als je de summerfeeling en looks wilt houden.