Zo vier je de lente: 8x leuke binnen- en buitenplekken in Tilburg

buitenplekken

We genieten allemaal ontzettend van de lente; lekker naar buiten, een stukje wandelen, een drankje op het terras, genietend van de allereerste zonnestralen. Maar omdat het weer tijdens de lente weleens om kan slaan, is het ook lekker om snel naar binnen te kunnen verkassen. Wij zetten daarom een aantal hotspots op een rij waar je zowel binnen als buiten kunt genieten van de lente!

Foto: Facebookpagina Grotto

#1 De Spaarbank

Op de hoek van de, door ons zo geliefde, vijfsprong vind je Stadscafé de Spaarbank. Een heerlijke plek om te lunchen of dineren, maar ook voor een kopje koffie of een goede borrel. Wat de Spaarbank extra speciaal maakt, is de fijne achtertuin in het hart van de stad. Niet alleen kun je hier goed vertoeven in het zonnetje, ook voor de kids is er veel aanbod. De tuin van de Spaarbank grenst namelijk aan een klein (maar fijn) speeltuintje. Perfect voor een lekkere lentedag dus!

#2 Grotto

In het hart van de Oude Warande, een van de mooiste natuurgebieden van Tilburg, vind je paviljoen Grotto. Een plek waar natuur, kunst en bourgondisch genieten samen komen. Je kunt zowel binnen als buiten plaatsnemen en genieten van het uitzicht en een drankje/lunch. Leuk om te combineren met een wandeling door de Oude Warande. Ook goed om in de gaten te houden: bij Grotto kun je regelmatig terecht voor workshops, muziek of andere activiteiten.

#3 Villa Pastorie

buitenplekken

Ook in de Piushaven heb je veel opties om zowel binnen als buiten heerlijk te vertoeven. Villa Pastorie is er daar een van. Deze fijne plek aan het water is zeer geliefd wanneer de zon doorkomt. Maar ook als het nog iets frisser is, heeft Villa Pastorie een oplossing: in de tuin staat namelijk een kas waar je in kunt zitten.

#4 Bierbrouwerij de Koningshoeven

Op een klein fietstochtje van de binnenstad ligt Bierbrouwerij de Koningshoeven. Je kunt hier een leuke rondleiding doen door het La Trappe klooster, genieten van de Trappistenbieren op het terras of van een lunch gemaakt met streekproducten. Het proeflokaal is het gehele jaar open, daarom hebben ze ook een fijne binnenruimte mocht het buiten iets te fris zijn. Ook niet onbelangrijk: er is heel veel ruimte en natuur rondom de brouwerij, fijn dus voor de kids om rond te rennen!

#5 Houtloods

Wil je een rondje Spoorzone doen en achteraf ergens lekker in het zonnetje zitten? Vergeet dan zeker de Houtloods niet. Dit restaurant heeft namelijk het grootste terras én je kunt er buiten een tafel reserveren. Mocht het nou niet zo’n lekker weer zijn, dan is het zeker ook geen straf om binnen te gaan zitten. Het interieur is namelijk prachtig!

#6 De Zeven Geitjes

buitenplekken

Een speeltuin, veel leuke buitenactiviteiten, een heerlijk terras en op een steenworp van het Wandelbos. Uitspanning de Zeven Geitjes is zeker een fijne binnen- en buitenplek te noemen. Of je er nu een kop koffie drinkt na een wandeling door het bos, pannenkoeken komt eten in het restaurant of met de kinderen een dagje naar de speeltuin gaat; dit is the place to be!

#7 Café Zomerlust

Een ander prachtig natuurgebied in onze stad is natuurlijk Moerenburg. Mocht je op een mooie lentedag hier een ommetje of fietstochtje willen maken, dan is Café Zomerlust een must stop. Je kunt er genieten van een hele uitgebreide bierkaart, lunch, diner, borrel en op zondag zelfs ontbijt. Een aantal jaar geleden is het terras verruimd, is er een veranda gebouwd en heeft het café zelf een nieuwe zaal erbij. Genoeg plekjes om van de lente te genieten dus!

#8 Peerke Donders

In Tilburg-Noord vind je ook een hele fijne plek voor een mooie lentedag: Peerke Donders. Dit café-restaurant ligt aan een prachtig park (Peerke Donders park) en heeft naast een fijne tuin ook een tuinkamer. Je kunt er goed wandelen en achteraf een kop koffie drinken of een genieten van een lekkere lunch.