Zo vier je Halloween in Tilburg

Halloween staat weer voor de deur. Deze Amerikaanse feestdag wordt steeds populairder in Nederland. Hierdoor zijn er steeds meer Halloween activiteiten, zo ook in Tilburg. Benieuwd naar de leukste Halloween activiteiten in Tilburg? Lees snel verder! 

Foto: Steffie Lahaye

Op stap tijdens Halloween

Voor een goed Halloween feest hoef je niet enkel langs de deuren te lopen en ‘candy or your life’ te roepen. Je kunt namelijk ook prima stappen tijdens Halloween. Bijvoorbeeld bij Cul de Sac! Op zaterdag 29 oktober vindt daar Nightmare On 48th Hill Street: Part II plaats. Ben je klaar voor een nacht vol gruwelen en bier?

Maar er is meer! Zo organiseert de Living een Halloweek. Tijdens deze week is er van alles te beleven in het café. Zo worden er horrorfilms gedraaid en kun je genieten van de meest rare (maar toch lekkere) drankjes. De week wordt afgesloten op zaterdag 29 oktober met een Halloween Party. Let op: er geldt een dresscode.

Naar de bioscoop

Ben jij het stappen inmiddels verleerd en ga je liever rustig naar de bioscoop? Ga dan naar de Halloween Horror Show in de Pathé. Op zaterdag 29 oktober kun je genieten (lees bibberen) van maar liefst vier horror films voor €25.-.

Niet alleen in de Pathé worden er speciale films gedraaid. In de Pop Up Cinema van de NWE Vorst draait de film The Nightmare before Christmas. De film draait op maandag 31 oktober om 20:00 uur voor €7,-.

Voor het hele gezin

Ook voor de kids is er genoeg te doen tijdens dit griezel feest. Zo organiseert GroenRijk Tilburg op woensdag 26 oktober een kinderworkshop. Tijdens deze workshop mogen de kinderen een pompoen gaan snijden en deze vervolgens gaan versieren.

Ook kan er in Dierenpark de Oliemeulen gegriezeld worden. Vanaf 15 oktober t/m 31 oktober kun je in de heksenkeuken een lekker hapje tenenkaas proeven. Is dit niet spannend genoeg voor jou? Geen zorgen. In het park kun je meedoen aan een spannende speurtocht. Maar pas op! Het zou goed kunnen dat je verdwaalt tussen de slangen en de spinnen…

Woon je in de Reeshof? Dan ben je vrijdag 28 oktober op Stadsplein Forum te vinden. Er vindt dan een Halloween Shopping Night plaats. Je kunt shoppen, er is een pompoenwedstrijd en er komen bijzondere ‘gasten’ van de Oliemeulen langs.

Outfit

Bij Halloween hoort natuurlijk wel een toffe outfit. Ben je nog op zoek naar een goede outfit? Kijk dan eens op verkleedklerenonline.nl of bij Feestwinkel van Hommel.