Zo zag de Tilburgse Kermis er vroeger uit

Tilburgse Kermis vroeger

Dat de Tilburgse Kermis de grootste van de BeNeLux is wist je waarschijnlijk al. Maar wist je dat de allereerste Kermis al in het jaar 1567 plaatsvond? Afgelopen week is het Regionaal Archief Tilburg er namelijk achtergekomen dat 1567 het eerst gedateerde jaar is van de Tilburgse Kermis. Benieuwd naar hoe de Tilburgse Kermis er vroeger uitzag? Check hieronder het beeldmateriaal.

Foto’s: Regionaal Archief Tilburg

Opbouw van de kermis

Ieder jaar is het een hels karwei voor de kermis exploitanten om de attracties op te bouwen. De attracties zijn door de jaren heen natuurlijk flink veranderd en dat heeft ook gevolgen voor de opbouw.

Opbouw Kermis Vroeger

De kermis van bovenaf

Hoe ze het vroeger flikten weten we niet, maar in het archief zijn zelfs foto’s die vanuit de lucht zijn gemaakt te vinden. Sommige foto’s dateren zelfs uit het jaar 1925.

Luchtfoto Kermis vroeger

Attracties

Mocht je jezelf afvragen waarom de Nostalgische Kermis zo populair is? Dan moet je onderstaande foto’s maar eens bekijken.

Kermis Vroeger

Alweer een winnaar, een gouden polshorloge

Prijzen winnen; dat is niet alleen populair op de moderne kermis. Ook vroeger stond men massaal touwtje te trekken of zijn best te doen voor een nieuw horloge.

Kermis Vroeger

Kermisbezoekers

Wat maakt de Tilburgse Kermis zo uniek? Kermisvolk! Wij zijn diep het Regionaal Archief ingedoken en hebben beeldmateriaal van de kermisbezoekers door de jaren heen opgerakeld.

Kermis vroeger

Meer foto’s Tilburgse Kermis vroeger

Ben je nu benieuwd naar meer foto’s van de Tilburgse Kermis vroeger? Neem dan eens een kijkje in de onderstaande galerij of op de website van het Regionaal Archief Tilburg.

Alles over de Tilburgse Kermis

Kermis in Tilburg 2016
Check hier de leukste acties, evenementen, menu’s en foto’s van de Tilburgse Kermis…de grootste online attractie van Tilburg!