Zoektocht naar Volkszanger Junior 2019 van start!

Volkszanger Junior

In het weekend van 25 en 26 mei 2019 is het weer tijd voor het Festival van het Levenslied. Nu wordt er sinds een paar jaar ook gezocht wordt naar dé Volkszanger Junior. Lijkt het jou leuk om die volkszanger te worden? Lees dan snel wat je daarvoor moet doen.

Foto: Corné Hannink

Ben je tussen de 9 en 15 jaar en heb jij het lef om op het grote podium van het Festival van het Levenslied te zingen tussen de Nederlandse sterren? Pak dan samen met je vader of moeder je laptop of telefoon en stuur vóór 27 maart een filmpje naar nandy@mannaertmusic.nl waarop jij zingend en dansend te zien bent.

Selectie

Nandy Mannaert, vocalcoach en eigenaar van de Tilburgse zangschool MannaertMusic, heeft veel ervaring met jonge talenten. Hierdoor is zij betrokken bij zowel de selectie als de begeleiding van de talenten voor Volkszanger Junior. Zij beoordeelt de inzendingen, coacht de talenten naar de voorronde en finale en begeleidt de winnaar naar het optreden op het grote podium op 26 mei. Samen met Carla de Nijs, die de talentenjacht al jaren organiseert, wil zij kinderen motiveren en inspireren om hun Nederlandse stem te gebruiken met veel zelfvertrouwen en lef.

Traject

Wanneer je, op basis van jouw filmpje, geselecteerd wordt als deelnemer ontvang je een uitnodiging. Met die uitnodiging mag je op 31 maart jouw lied presenteren aan de andere deelnemers. Tijdens die middag krijg je ook meteen coaching op je zangtechniek en een presentatie. 18 mei vindt de finale plaats, en hier wordt de winnaar bepaald. De winnaar mag op 26 mei optreden tussen zijn of haar idolen tijdens het Festival van het Levenslied. Dit festival is inmiddels het allergrootste gratis festival in Nederland met muziek van eigen bodem.

Meedoen

Ben jij de nieuwe André Hazes, Tino Martin, Corry Konings of Samantha Steenwijk? Stuur jouw inzending nu dan naar nandy@mannaertmusic.nl. Zet hier wel je adres, je geboortedatum en het telefoonnummer van je ouders bij. Ook is het een vereiste om een liedje te zingen dat past bij het Volkszanger Junior concept.