Zomer in Tilburg: van Pop-Up Parks en knutselworkshops tot flaneren langs terrassen en op culinair avontuur!

Foto: Max van Dijk

Natuurlijk wist jij al lang dat de Tilburgse binnenstad de perfecte plek is om elkaar te ontmoeten, tot rust te komen en om de stad verder te ontdekken. Center of Tilburg heeft voor het tweede jaar op rij voor een toffe programmering gezorgd. Benieuwd wat er allemaal te doen is? Wij vertellen je er hieronder alles over!

Pop-Up Parks

Je hebt ze misschien al wel gezien: op zeven verschillende plekken in de stad vind je Pop-Up Parks. Deze parkjes vormen een plek om tot rust te komen, te socializen, deel te nemen aan activiteiten of je lunch op te eten. De bankjes zijn in samenwerking met Groenrijk Tilburg gerealiseerd. Zij hebben alle Pop-Up Parks aangelegd, beplant en voorzien van groen en natuurlijk materiaal! Je vindt de Pop-Up Parks op de volgende locaties:

  • Heuvelstraat
  • Stadhuisplein
  • Pieter Vreedeplein
  • Emmastraat
  • Willemsplein
  • LocHal
  • Spoorzone Binnentuin

Mini Van Gogh

Tijdens de zomer in Tilburg zijn er allerlei leuke activiteiten te volgen bij de parkjes. Er is voor iedereen iets te doen! Denk bijvoorbeeld aan knutselen, schminken en tuinieren. Op 9 en 27 augustus kun je zelfs meedoen met de workshop ‘Maak je eigen mini Van Gogh’. Extra leuk: deelname aan de workshop is gratis! Meer informatie vind je hier.

 Kaapstad

Van 18 tot en met 20 augustus vindt het gratis kunstfestival Kaapstad plaats. Kunstenaars nemen drie dagen lang de binnenstad over en verrassen bezoekers met intrigerende installaties, krankzinnige verzinsels, idiote ideeën en meeslepende performances.

Op zaterdag 19 en zondag 20 augustus moet je op het Willemsplein zijn! Daar kun je namelijk schilderen op nummer om zo samen met anderen een gigantisch zelfportret van Vincent van Gogh te maken. Het zelfportret wordt verdeeld in 144 vierkante doeken van 40 x 40 cm. Alle losse schilderijtjes bij elkaar vormen zo één grote Van Gogh op het Stadsforum. Het schilderij heeft dan een totale oppervlakte van 25 vierkante meter! Je kunt gratis meedoen en er zijn zitplekken geregeld zodat jij in totale comfort kunt schilderen. Dit project is een samenwerking tussen Center of Tilburg en Vincents Tekenlokaal.

Winkelen

Naast alle toffe activiteiten die tijdens de zomer worden georganiseerd, is het natuurlijk ook heerlijk om lekker de stad in te gaan en een nieuwe outfit te scoren! Center of Tilburg neemt je graag mee voor een rondje winkelen. Zo kom je onder andere langs Mint & Pepr, Go Britain en Favv. Nieuwsgierig welke winkels er nog meer te ontdekken zijn? Je checkt het hier!

Eten en drinken

Na al dat winkelen honger en dorst gekregen? Geen probleem! Strijk neer op een van de vele terrassen en geniet van geweldige smaaksensaties en culinaire avonturen. Benieuwd naar de Tilburgse horeca? Lees hier meer!

Meer informatie

Wil jij graag meer weten over Zomer in Tilburg? Op deze website vind je nog veel meer informatie! Vol Center of Tilburg ook op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van alle actualiteiten.