Zomers vermaak in Natuurmuseum Brabant

Heb je het zwembad wel gezien, regent het of heb je gewoon zin om iets leuks te doen? Een spannende tocht door de jungle van Mowgli bijvoorbeeld, alles ontdekken over kraaien of meefietsen met dieren? Kom dan naar Natuurmuseum Brabant in Tilburg. Daar kun je een spannende tropische speurtocht volgen, met harige vogelspinnen en bonte toekans. En als je er toch bent, ontdek je meteen hoe slim kraaien zijn. Of hoe het voelt om terug te kruipen in de baarmoeder. Vervelen hoeft echt niet deze vakantie!

Kennismaken met de jungle
In het verhaal over Mowgli worden vele dieren uit de jungle genoemd. De Jungleboek-speurtocht in het museum laat elk nieuwsgierig kind nader kennis maken met de tropische beesten uit dit vrolijke verhaal. Er worden ook vragen gesteld over dieren die niet in Jungleboek voorkomen, maar wel in de tropen leven. Hoeveel zou een schelp uit de Indische Oceaan wegen? Hoe zien de hoek- en snijtanden van Shere Kan eruit van dichtbij?
Alle tentoongestelde jungledieren, waaronder een Cobra en een Honingbeer, kunnen van zeer dichtbij worden bewonderd. Na afloop van de speurtocht zijn er ook nog allerlei junglepuzzels en een kleurplaat.
De speurtocht kan worden gevolgd t/m 6 september en is bij de toegangsprijs inbegrepen. Er zijn drie verschillende Jungleboek-speurtochten: voor kinderen in de leeftijd van 5 t/m 7 jaar, 8 t/m 10 jaar en 11 t/m 13 jaar.

Slimme kraaien, uitgestorven dieren en salsa dansen Met een speurtocht van Natuurmuseum Brabant kom je langs alle verschillende tentoonstellingen. Door Kraaienbende bijvoorbeeld: een tentoonstelling over de slimste vogels van ons land: kraaien. Denk je nu aan lijkenpikkers, eierdieven en herrieschoppers? Gegarandeerd dat je na je bezoek aan Kraaienbende anders tegen de familie Kraai aankijkt!
Voor De Reis is een levensechte trein nagebouwd, waar je op verschillende plaatsen kunt uitstappen. Er is een zaal vol uitgestorven dieren (overleven), zoals de Holenbeer, de Mammoet en het Reuzenhert. In Spelenderwijs kun je lerend spelen en spelend leren. Doe hier een aap na of leer de salsa dansen. In Hoezo seks?  gaat het op een grappige manier over jongens en meisjes en in Van hot naar her ga je op een hometrainer op reis met de dieren.
Na alle ontdekkingstochten is het prima uitblazen in het museumcafé, met een ijsje, een fruitsmoothie of ander lekkers. Daar kun je ook meteen nog je vogelkennis testen in de Vogelencyclopedie. Tot snel!

Algemene informatie
Natuurmuseum Brabant is te vinden aan de Spoorlaan 434 in Tilburg, schuin rechts tegenover het NS-station van Tilburg. De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. In de reguliere vakanties is het museum ook op maandag open. Voor meer informatie zie www.natuurmuseumbrabant.nl  of bel 013-5353935.