Zon, Sneeuw, Confetti (column)

Zo!! De vakantie op Curaçao zit er weer op…wat was het weer fantastisch!!! Ik kan het iedereen aanbevelen om in januari weg te gaan. Mijn Blue Monday (20 januari) was inderdaad ontzettend ‘blue’, de lucht was blue, de zee was blue en mijn cocktail was ook – ja, je raadt het al – blue! Wat zogenaamd de meest deprimerende dag van het jaar zou moeten zijn volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall, was niet anders dan elke andere dag (op Curaçao): zonnig, warm en met een licht briesje.

Nu ik weer een paar dagen thuis ben, komen er andere zaken (belangrijke zaken) aan de orde. Bijvoorbeeld: wat trekken we aan met Carnaval en waar/wanneer gaan we (après-) skieën? Ik ben dol op skieën en alles wat daarbij hoort maar ik hou ook erg van carnaval in Kruikenstad. Ik zou ook niet kunnen kiezen, dus dat ga ik ook niet doen!

Mijn laatste wintersportvakantie was in Kaprun (Oostenrijk) en wow, daar geht‘s echt los!! Hierbij een paar tips: regel je verblijf via www.alpinrentals.com. Uitgaan kun je daar héél goed bij Kitch & Bitter: een hilarisch kroegje waar ze het befaamde Kleintje Schrobbelèr verkopen!! Te cool. Mocht dit niet genoeg zijn, kan je je lol niet op in het naburige Saalbach-Hinterlglemm, maar daar hoef ik denk ik niet verder over uit te weiden.

En hoe grappig is het te après-skiën op speciale après-ski-sneakers! Kan iemand mij vertellen waaraan deze schoenen hun naam te danken hebben?! Hou je het hierop langer vol? Is je evenwicht dan beter of gaat het puur om de looks?

Daarnaast vind ik het ook belangrijk om een beetje fashionable on- en off-piste te staan! Je moet het natuurlijk ook niet overdrijven. Waar je voor moet waken, is dat je er uit gaat zien als een Russische vodkapoes. Bontjes en sneeuw gaan natuurlijk heel goed samen, maar wel met mate! Het is juist leuk om het een beetje rouw en cool te houden.

Tja, zo’n helm is tegenwoordig echt een moetje, er zijn best mooie modellen te krijgen maar het blijft een helm… mijn regel is: zo gauw ik stil sta, gaat ie af en maakt ie plaats voor een leuke beanie of hoofdband (tip: hele gave vind je hier). En dan is er nog een grote ‘NO’: de fleece-trui. Ik vind het een verschrikking, vind de stof niet fijn, reageer er bijna allergisch op en ga er zwaar van zweten. Als het je om de warmte gaat dan zijn er tegenwoordig genoeg andere alternatieven om warm te blijven en er toch leuk uit te zien. Please try to be a bit more creative! Voor meer tips en trends voor wintersport, check mijn pinterest bord.

Follow JasminaM’s board Carnaval on Pinterest.


Dan nu Carnaval! Ik denk dat het verstandiger is om eerst Carnaval te vieren en daarna wintersport: stel dat je het andersom zou doen en je kneust of verzwikt iets dan moet je misschien wel je hele outfit en rol aanpassen en dan kun je misschien ôk nie dáááanse. Ik heb er ook weer super veel zin om met CV Dè Hèddewellekes op pad te gaan en lekker te klooien! En dan de outfits: ik moet zeggen dat dat toch wel een essentieel onderdeel is van Carnaval. Ik kan daar hele gesprekken over voeren en ik kom ook altijd thuis met verschillende attributen, dat is dan mijn ruilwaar voor de daarop volgende dagen/avonden. Naast dat wij (CV Dè Hèddewellekes) graag een borrel drinken tijdens Carnaval, eten we ook graag veel tussendoor. Onze favoriete culi-carnavals-hotspots zijn: Broodje Jantje, Loempiakraam Katterug, Yammie’s hamburgerkraam, Ribs Factory (met hun fantastische Schrobbelèr-ribs), La Guitarra en Bistro St. Sjaak. Ontbijten doen wel meestal thuis (als dat lukt) en op vrijdag beginnen we ook thuis met een “diner”.

Als je dit jaar wilt opvallen met je carnavalsoutfit, ga dan in elk geval niet voor het ’huispak’, want dan zul je vast niet de enige wannabe-Royke zijn. Voor wat tips voor leuke carnavalspakken: check wederom mijn pinterest bord onderaan deze column.
Alvast een hele fijne skivakantie, zonvakantie en/of carnaval toegewenst!

Follow JasminaM’s board Carnaval on Pinterest.

Tschüß! Ayo! Alaaf!

Jasmina