Tentoonstelling afgesloten met vertoning documentaire

 Zondag 16 maart is -helaas- voor het laatst de fototentoonstelling De Nieuwe Wildernis/Natuur in beeld te zien in Natuurmuseum Brabant. Als ’troost’ vertoont het museum om 14.00 uur de documentaire “Dialoog met de natuur” in het museumtheater. Mooie beelden en goede gesprekken over de relatie tussen mens en natuur, met o.a. Andre Kuipers, prinses Irene, Sacha de Boer en Bas Haring. Ook sluit op 16 maart de fotowedstrijd van Natuurmuseum Brabant, dus alle 6-12-jarigen die nog een mooie natuurfoto hebben gemaakt: stuur ‘m in! 

Wat is natuur? Zijn wij onderdeel van de natuur, of zijn we ervan vervreemd? Is er nog natuur in Nederland? Over deze vragen gaan de gesprekken die bioloog en filosoof Matthijs Schouten met zeven natuurliefhebbers voert in de Oostvaardersplassen. Prachtige beelden van het gebied, met boeiende gesprekken: ze vormen de basis van de documentaire Dialoog met de natuur van EMS Films. Zeven natuurliefhebbers praten over hun relatie met de natuur: fotografen Frans Lanting en Sacha de Boer, kosmonaut André Kuipers, filosoof Bas Haring, prinses Irene, publiciste Tracy Metz en grondlegger van de Oostvaardersplassen Frans Vera.

De beelden vormen een mooie afsluiting van de fototentoonstelling De Nieuwe Wildernis/ Natuur in beeld, die op 16 maart voor het laatst te zien is in het museum. De documentaire is met een entreekaartje zonder extra kosten te bezoeken en start om 14.00 uur in het museumtheater op de eerste verdieping. Duur ca. anderhalf uur.

Fotowedstrijd
Maak je zelf wel eens foto’s in je tuin, in het bos of het safaripark en zijn ze eigenlijk best wel goed gelukt? Mooi, dan heb je nog tot en met zondag om ‘m in te sturen een prijs te winnen uit de museumwinkel! In Natuurmuseum Brabant zoeken we junior natuurfotografen. Het hoeft niet vanuit een ruimteschip of een natuurgebied te zijn, zoals in de Nieuwe Wildernis. Als je de foto maar zelf gemaakt hebt. We zijn benieuwd! De mooiste foto’s krijgen een speciaal plekje op onze website of misschien in het museum. Je kunt een mooie prijs uit de museumwinkel winnen. Stuur maar in die foto!

Op de valreep nog meedoen? Leuk! Dit zijn de spelregels:
– je bent tussen de 6 en 12 jaar / Je hebt de foto ECHT zelf gemaakt./Vermeld waar en wanneer je de foto gemaakt hebt. Wat is er op je foto te zien en met wat voor soort camera is de foto gemaakt? (mag ook mobieltje zijn)./ De foto is niet groter dan 1 MB, of tot 1 MB verkleind./ Je kunt de foto insturen naar communicatie@natuurmuseumbrabant.nl./ Insturen kan tot en met zondag 16 maart 2014./Als je de foto hebt ingestuurd, mogen wij ‘m gebruiken op de website of ophangen in het museum. Natuurlijk wel met je naam erbij. Veel succes!