Zondag: de eerste editie van Klûntocht Tilburg

Tussen 11/11 en carnaval zit een groot zwart gat, is wat we vaak horen in het Tilburgse. Daar komt nu verandering: de eerste editie van Klûntocht Tilburg. Aanstaande zondag ben jij op de Korte Heuvel te vinden als je houdt van gezelligheid, carnavaleske muziek en lekkere drankjes. Wat jij nodig hebt? Goede zin, een mooi carnavalspak en een stempelkaart van Klûntocht Tilburg.

Klunen

Volgens de encyclopedie is klunen het Friese leenwoord voor het lopen op schaatsen. Tijdens de Friese Elfstedentocht klunen de schaatsers naar de stempelposten om hun stempel op te halen. Maar wat is dat klunen op de Korte Heuvel nu precies, hoor ik je denken. In het kort is het een grote carnavals pre-party waar jij verkleed een stempel haalt bij alle deelnemende kroegen. Samen met je vrienden leg je een leuke kroegentocht af langs de verschillende kroegen op de Korte Heuvel. Aan het eind van de Klûntocht komt iedereen samen in Café Philip alias Frieslandhal om een Klûntocht Tilburg strijkembleem als erebewijs op te halen. Deze krijg je tegen inlevering van je stempelkaart.

Carnavals pre-party

Waan je één dag in Friesland en leer alle kroegen op de Korte Heuvel kennen, voor zover je die niet al kende. Trommel je vrienden op en ben aanstaande zondag om 13:30 uur aanwezig. Loop een willekeurige route langs de verschillende kroegen, in je mooiste carnavalspak. Pak er een biertje, wijntje of cola, leer er nieuwe mensen kennen, geniet van de carnavalsmuziek en haal ten slotte je strijkembleem op. Redenen zat om op zondag middag niet op de bank te blijven liggen.

10305597_767293193356180_7219054947349658666_n

Deelnemende stempelposten zijn:

Harlingen – Café Babbus
Stavoren – Polly Maggoo
Hindeloopen – Studio
Leeuwarden – Bar le Clochard
Sloten – Café Stoffel
Sneek – Heuvel 15
Franeker – Live Piano Bar
IJlst – Café Tribunaal
Workum – Café ’t Vaticaan
Bolsward – Cul De Sac
Dokkum – Café de Slijterij
Frieslandhal – Café Philip

Blijf op de hoogte van het programma, de acties en activiteiten tijdens de Klûntocht door de officiële Facebookpagina te liken. Meld jezelf alvast aan en haal je stempelkaarten op!

Alles over carnaval in Tilburg

Carnaval Tilburg
Check hier de leukste acties, evenementen, menu’s en foto’s van carnaval in Tilburg…de grootste online opstoet van Kruikenstad!