Nieuws

zorba
Let op! Dit artikel is al 560 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Zorba Food, Drinks & More breidt uit met all-you-can-eat Grieks concept

De échte Griekse keuken; die kennen we in Tilburg nog te weinig. Althans, dat vinden ze bij Zorba Food, Drinks & More. De zaak op de Korte Heuvel is nu bijna een jaar open en breidt vanaf aanstaande woensdag 22 januari uit met een all-you-can-eat concept. Je kunt er dan tot carnaval vijf dagen in de week onbeperkt Mezés (Griekse tapas) proeven voor een actieprijs van €22,50. Daarna wordt de prijs met een paar euro verhoogd.

Het concept past helemaal bij de Griekse levensstijl en manier van eten. Meerdere hapjes op tafel, wijntje erbij, lekker proeven en vooral samen delen. Het Griekse tapasconcept is nieuw in de regio Tilburg, maar al zeer succesvol in andere delen van het land.

Zo’n vijftig Mezes op de kaart

De all-you-can-eat menukaart van Zorba bestaat uit zo’n vijftig verschillende Mezés (Griekse tapas). Zo’n dertig tot veertig procent van de kaart bestaat uit vegetarische Mezés. De overige gerechten zijn heerlijke vis- en vleestapas.

Op de kaart staan verschillende specialiteiten van het huis. Denk aan een kleine Moussaka, een vleesstoofpotje, Griekse kaasballetjes, gegrilde spiering, Griekse feta uit de oven, paprika gevuld met feta en balsamicoazijn uit de oven en gebakken courgetteballetjes. Ook klassiekers als wijnbladeren gevuld met rijst, mosselen uit de oven, gyros, souvlaki en suzuki staan op de kaart.

Als afsluiter kun je verschillende desserts bestellen. Baklava, cheesecake en Grieke yoghurt bijvoorbeeld.

Je kunt de hele avond gebruik maken van het arrangement en zit niet vast aan een tijdslimiet. Of je nu al om 17:00 uur aanschuift of wat later binnenwandelt; je mag de hele avond blijven proeven en genieten van de authentieke Griekse keuken. Per ronde kun je drie Mezés per persoon van de kaart bestellen. Voorafgaand krijg je een plankje met pitabroodjes van de grill met olijventapenade, olijfolie met oregano en Griekse kruidenboter. Deze is onbeperkt en kosteloos bij te bestellen.

zorba

Authentiek Grieks restaurant

Bijna een jaar geleden openden zusjes Kiki en Athanasia Giaxidis in navolging van hun ouders een Grieks restaurant. De naam werd deels geadopteerd en als locatie werd voor de Korte Heuvel gekozen. De missie: het échte Griekenland laten zien aan de Tilburgers.

Dit doen ze met een Griekse chef-kok en sous-chef, TV- en topkok Giannis Solakis als adviseur en de kennis van zo’n dertig jaar horecaervaring in de familie. Geen ‘plat’ Grieks eten met een bord gyros, maar met de eetbeleving die ze er in Griekenland ook op nahouden. Ook de wijnkaart is volledig Grieks en bestaat uit tientallen wijnen. Net als de bieren (uiteraard Mythos) en likeuren die er worden geserveerd. Denk aan het mandarijnenlikeur Kum Quat uit Corfu en de Griekse cognac Metaxa.

Reserveren?

Wil jij een keer onbeperkt komen genieten van de Griekse keuken? Dit kan op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag. Op zaterdag kun je enkel a-la-carte eten vanwege de drukte. Dinsdag is de zaak gesloten. Tot carnaval profiteer je van een actieprijs van €22,50. Tijdens carnaval serveren ze bij Zorba enkel een carnavalsschotel en na carnaval verhogen ze de prijs van het all-you-can-eat concept met een paar euro. Het is wel aan te raden om telefonisch of per mail te reserveren. Geef bij de reservering eventjes aan of je gebruik wilt maken van het all-you-can-eat concept of a-la-carte wilt dineren.

Met grote groepen komen dineren, vergaderen en/of borrelen? Of vier je een feestje? Zorba heeft boven de zaak een mooie ruimte die hier perfect voor geschikt is. Je kunt altijd informeren naar de mogelijkheden.

Reageer op dit bericht