logo

Zorg en horeca combineren: Bengels is dé leerwerkplek voor jongeren en (jong) volwassenen

Horecazaak Bengels in Moergestel richt zich op jongeren en (jong) volwassenen die vastlopen in de schoolse setting. Ze bieden hen een leerwerkplek met leerwerktrajecten op maat, maar ook een beschermde stageplek. Zo vangen ze jongeren op die (gedeeltelijk) uitvielen op school of die de regie over hun eigen leven zijn verloren. Wij vertellen je graag meer over deze leerwerkplek.

Perspectief

Bengels activeert en motiveert jongeren en geeft ze dat zetje in de rug wat nodig is om persoonlijke doelen te behalen. Creativiteit en initiatief wordt aangemoedigd. Bengels biedt perspectief, stimuleert zelfontplooiing en zorgt dat de jongeren en (jong) volwassenen weer mogen participeren. Self doen wat werkt is officieel zorgpartner van Bengels en zal het hele traject begeleiden op locatie en achter de schermen.

Springplank

Bengels ontwikkelt passende en stimulerende leerwerktrajecten waarbij zelfontplooiing en de regie over het eigen leven, maar ook lol maken, centraal staan. Bengels doet er alles aan om de jongeren terug te laten keren naar hun reguliere schoolomgeving of ze klaar te stomen voor een vervolgbaan. De horecazaak zet nét dat ene stapje extra om jongeren te motiveren om alsnog actief aan de slag te gaan met zijn of haar ontwikkeling. Ze bieden een springplank voor een volgende stap.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bengels (@bengelsmoergestel)

Basisvoorwaarde

Bengels gelooft in de combinatie van zorg en horeca. De basisvoorwaarde om deel te nemen aan een leerwerktraject bij de horecazaak en te werken aan dit perspectief is: er zijn. Jongeren en (jong) volwassenen zijn aanwezig, stellen zich open en Bengels motiveert ze zodat ze bereid zijn om de volgende stap te zetten richting het geschetste perspectief. Daarentegen mogen ze ook iets van Bengels verwachten. Bengels zorgt dat er randvoorwaarden zijn om tot zelfontplooiing te komen en creëert een leerwerkomgeving waar jongeren zich veilig voelen. Bengels ziet, hoort én is er onvoorwaardelijk voor de jongeren.

Aanmelden

Heb je vragen over de leerwerkplek, de leerwerktrajecten of wil je je aanmelden voor een leerwerktraject bij Bengels? Neem dan contact op met thijs@bengelsmoergestel.nl. Bengels gaat graag samen het gesprek aan om te kijken wat ze voor je kunnen betekenen.