Zuid-Nederland bezuinigt naar aanleiding van recessie

Inwoners van de drie Zuid-Nederlandse provincies, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg bezuinigen het meest van heel Nederland als reactie op de economische recessie. In het zuiden nemen de mensen diverse maatregelen. Ze gaan onder andere minder uit eten, minder op vakantie, minder autorijden en sluiten minder snel een lening af. Dat blijkt uit een regionale uitsplitsing van een groot onderzoek naar het betaalgedrag van Nederlanders door het toonaangevende incasso- en deurwaarderskantoor GGN.

Zuid-Nederland is net als een jaar geleden de regio waar de inkomens het minst gestegen zijn. Dit verklaart de bezuinigingsmaatregelen van de inwoners uit het zuiden ten opzichte van de rest van Nederland: zo gaat 46% van de zuiderlingen minder vaak uit eten tegenover 42% landelijk en 24% wil minder autorijden waar dit landelijk 21% is. Daarnaast besparen de mensen in het zuiden op vakanties (39% tegenover 35% landelijk) en sluiten ze minder snel een lening af (37% tegen 31% landelijk).

Bestbetalende regio
Het blijft overigens zo dat het zuiden ondanks de slechtere inkomensontwikkelingen opnieuw tot de bestbetalende regio’s behoort. Minder mensen staan continu rood (6% tegenover 10% in 2009) of regelmatig rood (12% tegenover 14 % in 2009). En zuiderlingen komen in vergelijking met hun landgenoten het minst in aanraking met een incassobureau (8 % t.o.v. 10 % landelijk).

Over GGN
GGN is de grootste incassospecialist en gerechtsdeurwaardersorganisatie in Nederland. Bij GGN werken ruim 1500 medewerkers, waarvan meer dan de helft als incassospecialist. Daarnaast zijn er 144 (kandidaat) gerechtsdeurwaarders en 55 juristen. GGN is met 28 vestigingen actief in het hele land en biedt als enige partij op landelijk niveau minnelijke incasso en gerechtelijke incasso binnen één organisatie, met eigen kantoren. Daarnaast kunnen bedrijven bij GGN terecht voor het uit handen nemen van facturatie, het volledige debiteurenbeheer, advies bij het inrichten of verbeteren van het creditmanagementproces, detachering, training en opleiding van debiteurenbeheerders, incassomedewerkers en gerechtsdeurwaarders. De missie van GGN is het verhogen van het ondernemersrendement van haar opdrachtgevers door het voorkomen, beheersbaar maken en terugdringen van debiteurenrisico’s.