Prijsvraag

Win een aangeklede bierproeverij bij Café Bakker

Café Bakker is een prachtig biercafé midden op de Korte Heuvel. Ze verkopen tientallen verschillende speciaalbieren. Bijzonder aan het bierassortiment van Café Bakker: ze verkopen enkel Nederlandse bieren. Oftewel: bieren van eigen bodem. 

“Waarom zouden we bieren uit andere landen importeren, terwijl het aanbod van brouwers in Nederland fantastisch is? De populariteit van craft bier stijgt gigantisch en het aantal brouwers blijft groeien. Wij willen goede brouwers uit Nederland een podium bieden in onze zaak,” vertelt bedrijfsleidster Roos.

De bierkaart van Café Bakker bestaat dan ook uit zeven vaste bieren op de tap, vier wisseltaps met wisselende bieren en twintig bieren die ze standaard op fles hebben. Daarnaast hebben ze een wekelijks wisselend aanbod in bieren op fles en blik. De hardlopers? “vandeStreek is een populaire brouwer waar veel van onze gasten bieren van bestellen. Maar we hebben ook een New England IPA van Jopen op de tap die veel wordt besteld. En we zijn begonnen met Baxbier. Daar ben ik zelf erg enthousiast over.”

Roos is sowieso een speciaalbier liefhebster. Wel zo fijn in een zaak die prachtige Nederlandse speciaalbieren schenkt. “Mijn vader was altijd al kritisch in het uitzoeken van bieren. Daarnaast vond ik wijn in het verleden niet lekker en wilde je ook weleens iets anders bestellen dan een pilsje. Zo ben ik speciaalbieren steeds meer gaan waarderen.” Roos haar persoonlijke favorieten op de bierkaart van Café Bakker? “De Turf ’n Surf van vandeStreek vind ik top. En de Bon Chef –  een New England IPA van Two Chefs Brewing – vind ik fantastisch. Toen we de bierkaart gingen samenstellen, hebben we alle bieren geproefd. En ik moet zeggen: ik ben over al onze bieren wel te spreken.”

Goed om te weten: Café Bakker heeft ook oog voor lokale brouwers. Uiteraard hebben ze La Trappe. “En binnenkort gaan we ook Brouwerij de Roos uit Hilvarenbeek toevoegen aan ons aanbod. De specials van het Tilburgse KraftBier zijn hier ook te drinken.”

Bierproeverij winnen

Wij mogen van Café Bakker een aangeklede bierproeverij voor vier personen weggeven. Tijdens deze bierproeverij geniet je van zes verschillende biertjes en een lekkere borrelplank. Kans maken op deze mooie prijs? Zorg dat je onderstaande prijsvraag juist kunt beantwoorden voor vrijdag 27 augustus.

Wat is de tip van de chef als je een hapje komt eten bij Café Bakker?

A) Bakkers Kiep

B) Bakkersbrood

C) Loaded fries

Prijsvraag bierproeverij Café Bakker