Allemaal winnaars bij het GSBW G-zaalvoetbaltoernooi

GSBW G-zaalvoetbaltoernooi

Wat was het weer een feest …. een dag lang zetten 18 G-teams uit heel Nederland hun beste beentje voor op het zaalvoetbaltoernooi van GSBW in sporthal T-Kwadraat. Een toernooi waar het niet draait om de winst maar waar het er om gaat dat iedereen kan mee voetballen.

Het toernooi

“Wat een bijzonder mooi toernooi, hier kunnen heel veel reguliere voetbalteams een voorbeeld aan nemen. Alle spelers gunnen elkaar sportieve voetbalwedstrijden, ongeacht hun handicap”, aldus Joris Mathijsen die de prijsuitreiking voor zijn rekening nam.

Op zaterdagmorgen 14 januari 2017 werd het toernooi om 10:00 geopend. KINGO, de mascotte van Willem II, nam de aftrap op het kleine veld bij de eerste wedstrijd in de poule voor spelers van 6-12 jaar. Op het grote veld werden mooie combinaties gespeeld door de jeugd van 12 jaar en ouder. Spelers van diverse verenigingen uit Nederland lieten gedurende de dag hun voetbaltalenten zien; de GSBW-ers uit Goirle, EBOH (Dordrecht), Brederodes (Vianen) en ook Spoordonkse Boys, RKDVC, VV Rijen, SBC, BVKM, OVC ’26, Rhelico en DBS waren van de partij. Onder het toeziend oog van o.a. het meegereisde publiek werden spannende wedstrijden van 17 minuten gespeeld.

“Ik word hier heel blij van”, vertelt een enthousiaste Toine van de Ven, directeur van Capi Europe. “Je voelt dat sportiviteit hier op nummer 1 staat. Iedereen mag meedoen. Ik ben blij dat ik een bijdrage heb kunnen leveren aan dit toernooi”. Naast de wedstrijden was er ook dit jaar weer volop gelegenheid deel te nemen aan de leuke voetbalactiviteiten van Voetbalparty. Spelers laten hun kunsten zien bij het snelheidsdoel, vakkenspel en stropdas schieten. Ook zijn er de opblaasbare pannaboarding velden waar spelers van diverse verenigingen elkaar opzoeken om korte partijtjes te spelen. En uiteraard is er ook tijd voor rust, alle spelers en begeleiders ontvangen een groot lunchpakket om de inwendige mens te versterken en ook consumptiemunten om de dorst te lessen.

De prijsuitreiking

Om 16:00 was het tijd voor de prijsuitreiking, dit jaar door niemand minder dan Joris Mathijsen, voormalig profvoetballer en de huidige technisch directeur van Willem II. Hij overhandigde aan alle teams een beker en voor iedere speler is er een medaille. Iedereen is winnaar tijdens dit toernooi, maar per leeftijdsgroep kan er natuurlijk maar één ploeg de hoofdprijs winnen. Op het sportieve vlak ging bij de jongste leeftijdsgroep RKDVC JG1 met de grootste beker aan de haal en bij de oudere jeugd prolongeerden de GSBW-ers van JG1 hun resultaat van vorig jaar.

Naast bekers en medailles, ontving iedere speler een teamfoto die ’s morgens tijdens het toernooi gemaakt was en een goodiebag van Willem II.

Bedankt!

Ze willen alle voetballers danken voor hun deelname. Alleen door hun komst, kan het toernooi een succes worden. Ze kijken uit naar volgend jaar, de 5e keer GSBW G-zaalvoetbaltoernooi, dan vieren ze hun eerste jubileum.