Nieuws

Let op! Dit artikel is al 87 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Beleef Tilburg tijdens een dagje uit

Tilburg is een stad die steeds meer ontdekt wordt door toeristen uit binnen- en buitenland. En terecht! Onze gezellige stad heeft opvallend veel te bieden. Van het ontdekken van het leven en de werken van Vincent van Gogh tot het maken van een stadstour per step en van het ontspannen in een van de gezellige kroegen tot een bezoek aan de Beekse Bergen. Samen met vrienden of met je gezin is het altijd goed toeven in bruisend Tilburg. Ook zonder een groot vakantie- of uitjesbudget is hier veel te zien en doen. En ook als inwoner kun je de toerist uithangen.

Op een milieuvriendelijke step door Tilburg

Tilburg groeit als toeristische trekpleister. De perfecte ligging van de stad, de goede bereikbaarheid en een groot aantal bezienswaardigheden en attracties maken de stad populair bij dagjesmensen. Dit is dan ook de voornaamste reden dat Tilburg als eerste stad in Nederland de citystep beschikbaar maakt voor bezoekers. Met deze step kun je het centrum van de stad doorkruisen op een milieuvriendelijke manier. Je kunt de step boeken voor een dagdeel inclusief een drankje en een lekkere lunch. Zo beschik je over een mooi arrangement om de stad op je eigen tempo te ontdekken.

Wat is er te zien en doen in Tilburg?

Tilburg is een perfecte stad voor een low-budget dagje uit. Hou je van kunst en cultuur? Of ontdek je liever meer over de geschiedenis van bekende personen in Tilburg? Hier vind je veel informatie en tentoonstellingen over Van Gogh, maar bijvoorbeeld ook over koning Willem II. Bezoek de Schrobbelèr-brouwerij of geniet van een rondleiding door de La Trappe-brouwerij. Het centrum en het Dwaalgebied van Tilburg bieden originele winkeltjes en leuke poppodia, musea en gezellige café’s. Bekijk de Tilburg Agenda voor leuke tips.

Natuur en een actieve dag

Maak een gps-tocht door het buitengebied van Tilburg. Hierbij volg je een route en vind je bepaalde punten, waar je weer een aanwijzing vindt voor het vervolgen van je tocht. Superleuk! Overigens kun je dit soort tochten door heel Nederland maken. Het sim only vergelijken en zorgen voor een telefoonabonnement met lage internetkosten heeft zeker zin als je jouw telefoon veel gebruikt voor uitjes. Zoals bij gps-tochten. Verder biedt ook nog Stadsbos 013 mooie fiets- en wandelroutes, leuke plaatsen om even uit te rusten en prachtige uitzichten. Zo ontdek je de prachtige groene kant van de bruisende stad Tilburg! Van kunst en cultuur en veel groen tot trendy winkels en gezellige kroegen, Tilburg heeft veel te bieden voor een heerlijke dag uit in Nederland.