De Bijenkorf opent gigantisch duurzaam distributiecentrum in Tilburg

bijenkorf

In opdracht van Ingram Micro is de bouw gestart van een 41.553 m² groot distributiecentrum voor de Bijenkorf in Tilburg. Het pand komt aan de Zevenheuvelenweg op bedrijventerrein Kraaiven. Per medio 2019 zal het distributiecentrum opengaan en  geleidelijk aan zorgen voor honderden extra banen.

De Bijenkorf en Ingram Micro hebben hun partnerschap met 10 jaar verlengd. In deze samenwerking gaat Ingram Micro zowel de pakketten naar de webshop klanten in Nederland en België versturen als de 7 winkels van de Bijenkorf bevoorraden. Op dit moment heeft de Bijenkorf hier nog twee distributiecentra voor in gebruik. Vanuit het nieuwe pand met een oppervlakte van 41.553 m² zullen in 2020 ruim 14.000.000 items per jaar verzonden worden.

Duurzaam distributiecentrum

Ingram Micro heeft met HVBM Vastgoed een overeenkomst gesloten voor de realisatie en huur van het nieuwe distributiecentrum. Het streven hierbij is dat het gebouw voldoet aan de internationale BREEAM standaard Outstanding. Dit komt onder andere tot uiting in energiezuinige en gasloze klimaatinstallatie (full electric) en door toepassing van duurzame verlichting.

Meer werkgelegenheid

Het nieuwe distributiecentrum zal een positief effect hebben op de werkgelegenheid en lokale economie. Zo worden er in de toekomst honderden banen gecreëerd voor Tilburg en omgeving. De verwachting is dat het aantal arbeidsplaatsen de komende jaren in fases zal groeien van 300 naar 600 medewerkers.